• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

2 Bin ABD Askeri Avrupa’ya Konuşlanacak

Pentagon Sözcüsü John Kirby, “Önümüzdeki birkaç gün içinde ABD’den Avrupa’ya ek olarak yaklaşık 2 bin asker nakledeceğiz” dedi. ABD Başkanı Joe Biden’in, Doğu Avrupa’ya ek birliklerin yollanmasına resmen onay verdiği de belirtildi.

CNN kaynakları, ABD Başkanı Joe Biden’in Doğu Avrupa ülkelerine ek ABD askerlerinin konuşlandırılmasına resmen onay verdiğini söyledi.

Karar, Rus birliklerinin Ukrayna sınırı yakınındaki hareketinde tehdit gören NATO müttefiklerine destek ifadesi olarak nitelendirildi.

Karar, Doğu Avrupa’ya ek binlerce ABD askerinin yollanmasını öngörüyor. Kaynaklar, en az 2 bin askerin Polonya’ya, birkaç bin askerin daha Romanya dahil Avrupa’nın güneydoğusundaki ülkelere gönderileceğini dile getirdi.

Pentagon: Avrupa’ya yaklaşık 2 bin asker yollayacağız

Pentagon Sözcüsü John Kirby, bugünkü basın toplantısında, “Önümüzdeki birkaç gün içinde ABD’den Avrupa’ya ek olarak yaklaşık 2 bin asker nakledeceğiz” diye açıkladı.

Kirby, bu güçlerin Polonya ve Almanya’ya yönlendirileceğini belirtti.Pentagon sözcüsü John Kirby, konusu güçlerin ABD müttefiklerinin ‘savunmasını sağlamak’ için NATO’nun doğu kanadındaki ülkelerde konuşlandırılacağını söyledi ve “Polonya, Romanya ve Almanya’da konuşlandırılacak askerler “Ukrayna’da savaşmayacak” ifadelerini kullandı.

Kirby, Avrupa’ya gönderilen askerlerin tahliye işlemlerinde yer alıp almayacağı sorusuna, “Güçlerimiz, çeşitli misyonları yerine getirme yeteneğinde ve bir dizi farklı koşula hazır olacaklar” dedi.

ABD birliklerinin Ukrayna’da askeri operasyonlarda yer almayacağını kaydeden Pentagon Sözcüsü, askerlerin Avrupa’daki misyonlarıyla ilgili ayrıntıları vermeyi reddetti.

Ukrayna’daki askeri uzmanların statüsünün değişmediğini dile getiren Kirby, uzmanların Ukrayna askerlerine eğitim ve desteğini sürdürdüğünü belirtti.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN