Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD’nin gümrük vergileri konusunda Avrupa Birliği’nin (AB) birlik içinde hareket edeceğini belirtti. Scholz, “ABD bize başka seçenek bırakmazsa, AB hep birlikte karşılık verecek.” ifadelerini kullanarak, Avrupa’nın ekonomik gücüne dikkat çekti.
“450 Milyonluk Avrupa Pazarı Güçlü Bir Cevap Verebilir”
Federal Meclis’te konuşan Scholz, Almanya’nın AB içinde en büyük ihracat ülkesi olduğuna vurgu yaparak, çelik ve alüminyum gibi sektörlerin ABD’nin ticaret politikalarından olumsuz etkilendiğini ifade etti. AB’nin dünyanın en büyük pazarlarından biri olduğunu hatırlatan Scholz, “450 milyon nüfusuyla bu gücü kullanabiliriz” dedi.
Ticaret Savaşları Konusunda Uyarı
Scholz, karşılıklı gümrük vergilerinin iki tarafın da zararına olacağını belirterek, “Ticaret savaşları her zaman iki tarafın da refahına mal olur” ifadesini kullandı.
“Rüzgar Şu Anda Karşıdan Esiyor”
Almanya’nın küresel ekonomik rekabet ve jeopolitik krizler nedeniyle baskı altında olduğunu söyleyen Scholz, “Zor bir dönem içindeyiz. Rüzgar şu anda karşıdan esiyor ve bu durum kısa vadede değişmeyecek” değerlendirmesinde bulundu.