• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Amerika’da Federal Gelir Vergi Beyan Dönemi Başlıyor

Amerika’da şirketi ve geliri olan herkesi yakından ilgilendiren vergi beyan dönemi Ocak sonu itibariyle başlıyor.

Vergi beyan dönemini sorunsuzca geçirmek isteyen şirket sahipleri için ise seçenek yok denecek kadar az.

Bu konuda deneyimli ekibiyle ve web siteleri; amerikadasirket.com, delawareagency.com ve delawaresirket.com üzerinden şirket kurulumu, muhasebe, yatırımcı vizesi ve vergi beyan danışmanlığı sunan Social Enterprises LLC CEO’su Enrolled Agent, CAA Samet Oynamış, Amerika’da vergilendirme ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu;

 

 

“Temel olarak Amerika’da bir şirketiniz olduğu zaman federal gelir vergi beyanı yapmak durumundasınız. Ve bu vergiyi karınız üzerinden belli gelir dilimlerine göre ödersiniz. Çok basit bir örnek vereyim durumu izah etmek adına. Esas noktamız şu ki şirketinizin giderleri düştükten sonra net karınız üzerinden vergilendirilirsiniz. Örneğin bir ticaret yapıyorsunuz. Bu ticaretten 100.000 $ gelir elde ettiniz ve 90.000 $’ını reklamı maaş, hammadde gibi giderlere harcadınız. 10.000 $ net kar kaldı size. 10.000 $’da yüzde 9 vergi ödenir ve takribi 10.000 $’ın 900 $’ını vergi olarak ödersiniz.”

 

Federal gelir vergisinde daha düşük bir vergi dilimine girmek mümkün mü?

Konu hakkında detaylı bilgi vermeye devam eden Oynamış; “ Ödeyeceğiniz vergiyi azaltan bir çok etmen var. Krediler, operasyon maliyetleriniz, reklam giderleriniz, ofis harcamalarınız gibi sıralayabiliriz. Vergi indirimleri ise gelirinizin tabi olduğu vergi oranını düşürür. Bu vergi indirimlerinden haberdar olmak için uzman bir şirket ile çalışmalısınız. Uzman bir ekip ile çalışmadığınız takdirde ödeyeceğiniz vergi artar, yüksek vergi dilimine girersiniz ve günün sonunda uzman ekibe vereceğiniz danışmanlık ücretinden daha fazla vergi ödersiniz.”

 

Vergi beyanı için önemli tarihler ne zaman?

“Federal gelir vergisinde LLC Partnership için son tarih 15 Mart, LLC Single member için 15 Nisan, C – Corporation için ise 15 Nisan’dır. Vergi sorumluluğu şirket kurulumundan bir sonraki sene başlar. Örneğin 2022 yılında kurulduysa şirket vergi sorumluluğu 2023 yılında başlar.”

 

Neden Social Enterprises’ı tercih etmelisiniz?

Bir uzmanla çalışmanın faydalarına değinen Samet Oynamış; “ Bir uzmanla çalışmanın çok avantajı var. Örnek vereyim hemen; Vergi borcunuz belirlenirken, gider olarak düşebileceğiniz kalemleri daha detaylı gösterebiliriz, gelirinizi organize edebiliriz, non effective income dediğimiz vergilendirmeye tabi olmayan gelirinizi ayırabiliriz. Hatta bağlı bulunduğunuz ülkeyle ilgili vergi gelişmesi ve avantajınıza olacak vergi kanunu veya anlaşması varsa bunları vergi beyanı yaparken kullanabilir, sizi bu konuda bilgilendirebiliriz. Son olarak da bir tax credit alacaksanız bunu sizin için alabiliriz.’’

 

 

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN