• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Joe Biden ve Vladimir Putin Görüşmesi Sona Erdi

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki zirve, İsviçre’nin Cenevre kentinde sona erdi. Putin görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Biden ile görüşmede herhangi bir düşmanlık yoktu, tam aksine, toplantı ilkeli şekilde gerçekleşti. Birçok konuda pozisyonlarımız ayrılıyor. Ancak her iki taraf da birbirimizi anlama ve pozisyonların yakınlaşması konusunda, yol arayışı konusunda isteğini gösterdi. Görüşme, oldukça yapıcıydı.” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, farklılıklara ve anlaşmazlıklara rağmen Rusya ile ABD’nin ortak alanlarda birlikte çalışabileceği mesajını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşme için İsviçre’nin Cenevre kentine geldi.

Putin’i taşıyan uçak, kısa süre önce Cenevre Havalimanı’na iniş yaptı.

What Does Success Look Like in Biden-Putin Summit? | Voice of America -  English

ABD Başkanı Biden’ın da Cenevre’ye geldiği görüldü.

Görüşmenin başlamasından dakikalar önce ikili basının karşısına geçti ve gülümseyerek poz verdi.

Söz konusu görüşme, Biden’ın başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana Putin ile gerçekleştirdiği ilk yüz yüze görüşme oldu.

Biden-Putin zirvesi, Cenevre'de başladı - Haberler

Leman Gölü (Cenevre Gölü) kıyısındaki Parc de La Grange villasında TSİ 14.40 sularında başlayan zirve, yaklaşık 4 saat sürdü.

Biden ve Putin arasında 2 saat süren görüşmenin ardından taraflar 15 dakika ara verdi. Ardından her iki ülkenin dışişleri bakanlarının da katılımıyla heyetler arası görüşmelere geçildi. TSİ 18.30’da biten zirvenin ardından Putin ve Biden ayrı ayrı basın toplantısı düzenledi.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun 

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN