• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Biden, Trump’ın Getirdiği Vize Kısıtlamalarını Kaldırdı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Trump’ın getirdiği Müslüman ve Afrikalı ülkelerin vatandaşlarına uygulanan vize kısıtlamalarına son verdi.

ABD’ye girişlerde ayrımcılığa dayanan yasaklamaları kaldıran Biden, “Değerlerimize sırtımızı dönemeyiz” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden, göreve gelişinin ilk gününde birçok kritik kararnameye imza attı. 20 Ocak 2021’de yemin ederek resmen başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden, göreve hızlı başlayarak Donald Trump’ın politikalarının aksi yönünde 17 kararname imzaladı. Biden, 20 Ocak 2021’de birçok Müslüman ve Afrika ülkesinden şahıslara vize verilmesini kısıtlayan yasayı kaldırdı.

Vize başvuruları işleme koyulmaya başlandı

ABD Dışişleri Bakanlığı, tüm büyükelçilikleri ve konsoloslukları, yürürlükten kaldırılan bildiriler kapsamında, kısıtlamalara tabi olan kişiler için vize başvurularını işleme koymaya yönlendirdi.

USA Trump verkleinert Naturschutzgiebte in Utah drastisch

“Trump’ın yol açtığı hasarı telafi edeceğiz”

ABD Dışişleri Bakanlığının, 45 gün içinde reddedilen veya kısıtlanan kişilerin başvurularının, yeniden değerlendirilmesini sağlamak için bir teklif geliştireceği bildirildi. Biden, vize başvurularında titiz bir inceleme uygulanacağını belirterek, “Vize başvurusu yapanlar Amerika Birleşik Devletlerine giriş talep ettiğinde, titiz, kişiselleştirilmiş bir inceleme sistemi uygulayacağız. Ancak, ABD’ye girişte ayrımcı yasaklarla değerlerimize sırtımızı dönmeyeceğiz.” ifadeleri yer aldı.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN