Salesforce’un rakibi ProsperWorks, 53 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli CRM servisi ProsperWorks, bugün 53 milyon dolarlık C serisi yatırımı aldığını paylaştı. Jon Lee ve Kelly Cheng tarafından kurulan ProsperWorks’ü hatırlayacağınız üzere 2013’te ProsperWorks’ün Bloomberg Beta programından tohum yatırımı aldığını sizlere aktarmıştık. Girişimin şimdilerde ise 140 çalışanı bulunuyor.

ProsperWorks’ün bu yatırımla beraber 87 milyon dolar yatırım aldığını da paylaşarak daha önceki yatırıncılarına ve C serisi yatırımcılarına değinelim: Google Ventures ve Türkiye’den Vela Partners, Norwest Venture Partners, Next World Capital, True Ventures.

Piyasadaki var CRM uygulamalarının karmaşık ve kullanımları fazla zor olduğunu belirten ProsperWorks’un CEO’su Jon Lee 2017 yılında hala firmalar çalışanlarının sevmediği ve kullanamadığı CRM yazılımlarına nakit ve zaman harcadıklarına değiniyor. Forrester’ın raporuna atıf yapan girişimin kurucusu, CRM kurulumlarının yüzde 47’si başarısız olmasının etkisi ile ProsperWorks’u kurduklarını belirtiyor.

Çalışanların günlük işlerini yapmalarına muavin olan Gmail, Google Contacts ve Google Takvim gibi araçlara entegre olan ProsperWorks tekrarlanan işleri ve veri girişini otomatikleştiriyor. ProsperWorks’un müşterilerinin yüzde 86’sının her gün uygulamalarını kullandığı da açıklanan veriler arasında öne çıkıyor.

Başka öne çıkan rakamlar ise 2016 yılında cirosunu 3 kat artıran firma, 2017 yılının ilk dokuz ayında alıcı sayısının 25 bini geçtiğini açıklıyor. ProsperWorks, sektör standartlarının üstündeki kullanım oranına ve pazardaki en hızlı büyüyen CRM uygulaması olmasına ek olarak, aylık yüzde 34’lük büyüme oranı ile dünyada en hızlı büyüyen SaaS firmaları arasında.

Alınan bu yatırım ile mühendis ekibi büyütülüp G Suite entegrasyonları güçlendirilecek, üçüncü partilerin entegre olabileceği bir platform yaratılacak ve orta büyüklükteki firmalara yönelik pazarlama ve satış yapılacak. Aynı zamanda, ABD dışına açılma planı hayata geçirilecek.

Öne Çıkanlar

Vize İşlemleri Durduruldu

18 Mart itibariyle ABD Büyükelçiliği Ankara, ABD İstanbul Konsolosluğu, ABD...

“Ekonomi Uyumlu Bir Para Politikasına İhtiyaç Duyacak”

Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve ABD Merkez Bankası'nın ( Fed)...

ABD, Meksika Sınırına 1500 Asker Daha Gönderiyor

Trump yönetimi, Meksika sınırından gelen düzensiz göçmenleri engellemek için sınır...

Yeşil Kart Çekilişi ile Daimi Oturum Hakkı Kazanmak

Giriş Her yıl dünya çapında, toplamda 50.000 kişiye Yeşil Kart...

Amerika’dan Elektronik Alet Getirmek: Fiyatlar, Karşılaştırmalar ve Tüm Kurallar

Bir çok kişi cep telefonu, bilgisayar ve tablet başta...

Trump Yönetimi IRS’yi Küçültüyor: Vergi Denetimlerinde Yeni Dönem

ABD’de İç Gelir Servisi (IRS), Trump yönetiminin personel kesintileri...

SoftBank, çip üreticisi Ampere Computing’i 6.5 milyar dolara satın alıyor

Japon teknoloji devi SoftBank, ABD merkezli çip üreticisi Ampere Computing’i 6.5 milyar...

Viseur AI, Decacorn Angels’tan yatırım aldı

Ankara merkezli sağlık teknolojileri girişimi Viseur AI, Decacorn Angels’tan...

Nerdio, 500 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli bulut yönetimi girişimi Nerdio, 500 milyon dolarlık C serisi...

MehirApp, tohum yatırım turunu tamamladı

Evlilik finansmanı, tasarruf ve yatırım odaklı çözümler sunan fintek ve...

ABD’den DeepSeek’e yasak

ABD Ticaret Bakanlığı, Çinli yapay zeka girişimi DeepSeek’in modellerinin hükümet...

Tayland’a 2.7 milyar dolarlık yatırım

Tayland, büyüyen teknoloji sektörünü desteklemek amacıyla 2.7 milyar dolarlık (90.9...

Starship, 2026’da Tesla’nın insansı robotu Optimus ile Mars’a gidiyor

Elon Musk, 2026 yılında SpaceX'in Starship roketinin Tesla’nın insansı robotu Optimus ile birlikte Mars’a yol alacağını duyurdu....
spot_img

İlgili Yazılar

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img