Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sendikacı kadın bakan

Adana’da 7 Haziran 1979’da doğan Sarıeroğlu, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı.

Sarıeroğlu, Hak-İş Konfederasyonu çatısı altında bulunan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığı, Hak-İş Kadın Komitesi Başkanlığı, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini üstlendi.

“Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal Düzenlemeler” adlı kitabı bulunan Sarıeroğlu, “Kayıtlı Çalışmanın Avantajları”, “İş Arama Teknikleri”, “Çocuk Hakları”, “AB Ülkelerinde En İyi İkili Sosyal Diyalog Örnekleri” isimli ortak kitaplara da imza attı.

Çankaya Belediyesinde Meclis Üyeliği yaptı

Sarıeroğlu, 2008-2015 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK üyesi olarak vazife yaptı. Genel Merkez Kadın Kollarında, İstihdam Komisyonu Başkanlığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Teşkilat İşleri Başkan Yardımcılığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu İllerini Kapsayan 6. Bölge Koordinatörlüğü ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2009-2014 yıllarında Çankaya Belediyesinde AK Parti Belediye Meclis üyeliği görevinde bulunan Sarıeroğlu, 25. ve 26. dönemde AK Parti’den Ankara Milletvekili seçildi.

Kongrede yeniden MKYK üyesi olarak seçilmişti

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi olan Sarıeroğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan 12 Eylül Askeri Darbesinden Sonra Oluşturulan Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi İnceleme Alt Komisyonu üyeliği ile İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğini İnceleme Alt Komisyonu Başkanlığı görevlerini sürdürüyordu.

21 Nisan-3 Kasım 2016’da başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismar olaylarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nda Katip Üye olarak vazife yapan Sarıeroğlu, 22 Mayıs 2016’daki AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçildi.

17 Haziran 2016’dan itibaren AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Birim Başkan Yardımcısı görevini sürdüren Sarıeroğlu, 21 Mayıs’ta gerçekleştirilen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde yeniden seçilerek MKYK üyeliğine getirildi.

Öne Çıkanlar

Vize İşlemleri Durduruldu

18 Mart itibariyle ABD Büyükelçiliği Ankara, ABD İstanbul Konsolosluğu, ABD...

Bir Anadolu Doktoruna Veda: Dr. Ömer Yıldırım

Anadolu’da bazı insanlar vardır; sadece yaşamakla kalmaz, yaşadığı yere...

“Ekonomi Uyumlu Bir Para Politikasına İhtiyaç Duyacak”

Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve ABD Merkez Bankası'nın ( Fed)...

Sağlık Girişimi Proscia, 50 milyon dolar yatırım aldı

Dijital patoloji alanında faaliyet gösteren ABD merkezli sağlık girişimi Proscia, 50...

ABD, Meksika Sınırına 1500 Asker Daha Gönderiyor

Trump yönetimi, Meksika sınırından gelen düzensiz göçmenleri engellemek için sınır...

Stargate projesine Çin’den misilleme

Çin, yapay zeka rekabetinde ABD’ye karşı yeni bir adım...

Tide 120 milyon dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli fintech girişimi Tide, TPG’nin liderliğinde gerçekleşen yatırım...

Grvt 19 milyon dolar Seri A yatırım aldı

Merkeziyetsiz borsa Grvt, Seri A turunda 19 milyon dolar...

Yapay zeka güvenliği alanında çalışan Irregular, 80 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka güvenliği üzerine çalışan Irregular, Sequoia Capital ve...

Fon platformu Fonmap, 3 milyon dolar tohum yatırım aldı

Türkiye’nin en kapsamlı fon platformu Fonmap, Turkcell Yeni Teknolojiler...

Diştedavim, 15 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden 440 Bin Dolar Yatırım Aldı

Diş kliniklerinin randevu, ödeme ve hasta yönetim süreçlerini dijitalleştiren...

Nvidia, Enfabrica CEO’su Rochan Sankar ve Ekibini 900 Milyon Dolara Transfer Etti

Yapay zeka çip devi Nvidia, Silikon Vadisi merkezli donanım...

Atlassian, DX’i 1 Milyar Dolara Satın Alıyor

Takım verimliliği yazılımlarının önde gelen şirketlerinden Atlassian, mühendislik ekiplerinin...
spot_img

İlgili Yazılar

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img