ABD merkezli şirketler, büyük dil modeli (LLM) eğitimi sonrası süreçlerde görev alacak yazılımcılar için Latin Amerika’ya yöneliyor. Bölgedeki 400 binden fazla yazılımcıyı bünyesinde barındıran Revelo, bu alanda ciddi bir talep artışı yaşandığını duyurdu.
Revelo CEO’su Lucas Mendes, özellikle yüksek değerli görevlerde yapay zekâyı destekleyecek insan verisine duyulan ihtiyacın arttığını belirtti. 2024’te şirket gelirlerinin %22’si LLM eğitimiyle ilgili işe alımlardan geldi.
Intuit, Oracle ve Dell gibi dev şirketlerle çalışan Revelo, aynı zaman diliminde bulunan geliştiricileriyle “yakın kıyı (nearshoring)” modeliyle öne çıkmakta. Pandemi sonrası uzaktan çalışmanın azalmasına rağmen şirket, son 30 ayda Alto ve Paretisa dahil olmak üzere beş rakibini satın alarak büyümeyi sürdürüyor.