• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

ABD’de Pence, adaylık sorusunu geçiştirdi

2024 başkanlık seçimine aday olup olmayacağına yönelik soruyu yanıtlayan ABD eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, gündeminin Cumhuriyetçi Senatör Chuck Grassley’i desteklemek olduğunu söyledi.

Eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Iowa eyaletinde yaptığı iki günlük ziyaretinde, 2024 başkanlığına adaylığı konusundaki soruya cevap olarak, gündeminin Cumhuriyetçi Senatör Chuck Grassley’i desteklemek olduğunu dile getirdi.

Iowa ziyaretini Twitter’dan duyuran eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yardımcısı Pence, fuar alanında karşılaştığı gazetecilerin, “2024’te başkanlığa aday olacağınız için mi buradasınız?” sorusunu, “Iowa ve ABD’nin Senatör Grassley’e bir 6 sene daha ihtiyacı var. Onun için buradayım.” diye cevapladı.

Iowa Eyalet Fuarı’na Grassley’le gelen ve uzun süre kalan Pence, gelecek dönem ABD başkanlığıyla ilgili soru karşısında, aday olup olmayacağına dair bir cümle kurmadı.

Fuar öncesinde Cumhuriyetçi Senatör için yapılan yardım programına katılan Pence’in, Iowa ziyaretinin ikinci gününde Bremer ilçesinde, açık havada düzenlenen geleneksel mangal partisine katılarak bir konuşma yapması bekleniyor.

Trump’ın, uzaktan oylama sisteminin karmaşıklığa yol açacağı endişesiyle 3 Kasım 2020’deki başkanlık seçimlerinin ertelenmesi önerisine karşı çıkan Cumhuriyetçi senatörler arasında bulunmasına rağmen Grassley’in adaylığı Trump tarafından desteklenmişti.

88 yaşındaki Senatör Grassley, 13 Haziran’da yapılan ön seçimlerde yüzde 73,5 oy alarak, kasımdaki ara seçimler için Iowa’dan tekrar Cumhuriyetçi partinin Senato adayı olmaya hak kazanmıştı.

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN