• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

John McAfee İspanya’da Kaldığı Cezaevinde İntihar Ederek Yaşamına Son Verdi

Anti Virüs yazılımı geliştiricisi John McAfee, vergi suçları nedeniyle ABD’de 30 yıllık hapis cezasının kesinleşmesinin ardından, kaldığı hücrede intihar etti.

Katalan’ın bölgesel polis gücü Mossos d’Esquadra, El País’te 75 yaşındaki McAfee’nin Çarşamba günü geç saatlerde Barselona yakınlarındaki Brians 2 hapishanesinde ölü bulunduğuna dair haberi doğruladı.

Katalan adalet bakanlığından yapılan açıklamada, cezaevi görevlileri ve sağlık görevlilerinin 75 yaşındaki bir adamın hayatını kurtarmaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını söyledi.

Adli personelin cezaevine sevk edildiği ve ölüm nedenlerinin araştırıldığı ifade edilen açıklamada, “Her şey intiharla ölümü işaret ediyor” denildi.

McAfee’nin avukatı Çarşamba akşamı Reuters haber ajansına McAfee’nin hapishane hücresinde kendini astığını söyledi.

John McAfee, antivirus software creator, found dead in prison after Spanish  court allows extradition - ABC News

Vergi suçları

McAfee virüs yazılımının yaratıcısı McAfee, geçen Ekim ayında İstanbul’a uçmak üzereyken Barselona’nın uluslararası havaalanında tutuklandı.

Girişimcinin tutuklanması, yetkililerin iddia edilen vergi suçlarından kaynaklanan bir ABD iddianamesini kamuoyuna açıklamasından bir gün sonra gerçekleşti. Tennessee savcıları, McAfee’yi danışmanlık işi yaparken kripto paraların teşvik edilmesinden elde edilen gelirin yanı sıra konuşma anlaşmalarından ve bir belgesel için yaşam öyküsünün haklarını satmasından elde edilen geliri bildirmedikten sonra vergi kaçırmakla suçladı.

Çarşamba günü, İspanya’nın en yüksek mahkemesi McAfee’nin ABD’ye iadesini onayladı, ancak karar temyiz edilebilir ve iadenin İspanyol kabinesi tarafından onaylanması gerekecekti.

16 sayfalık kararda, “Mahkeme, 2016-2018 yılları arasında vergi suçu iddianamelerinde atıfta bulunulan suçlar nedeniyle Amerikan yargı makamlarının talep ettiği şekilde John David McAfee’nin iadesini kabul ediyor” dedi.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun 

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN