• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Siyahi Amerikalılar Koronavirüse Daha Fazla Yakalanıyor

Amerika’nın ulusal sağlık sigortası programı Medicare’e kaydolan Siyahi Amerikalılar’ın, beyaz akranlarına göre COVID-19 için hastaneye kaldırılma olasılıklarının yaklaşık dört kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. Pazartesi günü yayınlanan ABD hükümet verileri, pandeminin ırklar arasındaki farklılığını göz önüne serdi.

Verileri paylaşan Medicare & Medicaid Servisleri Merkezi (CMS) yöneticisi Seema Verma, “Verilerdeki eşitsizlikler azınlık topluluklarının ve düşük gelirli yaşlı yetişkinlerin karşılaştığı uzun süredir devam eden zorlukları yansıtmaktadır” dedi.

Veriler, 1 Ocak ve 16 Mayıs tarihleri arasında 325 binden fazla Medicare yararlanıcısına COVID-19 teşhisi konduğunu gösterdi. Bunlardan 110 binden fazlası ise hastaneye kaldırıldı.

Siyahi Amerikalılar, 100 bin Medicare yararlanıcısı başına 465 hastaneye yatış oranına sahipti. CMS ile ölçülen diğer gruplar için, kişi başına hastaneye yatış oranları Hispanikler için 258, Asyalılar için 187 ve beyazlar için 123 idi.

Medicare, öncelikle yaşlılar, engelli insanlar ve son evre böbrek hastalığı geçirenler için tasarlanmış bir federal sağlık sigortası programıdır.

AmerikadaBugun.com
Asil Burak Yürük

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN