Rekabet Kurumu, Uber’in Trendyol Go’nun %85’ini devralmasına onay verdi. Alınan kararda, satın almanın rekabeti önemli ölçüde azaltmayacağı belirtildi. Bu gelişmeyle birlikte, Trendyol şirkette %15’lik hisseyle ortak kalmaya devam edecek.
Satın alımın finansal detayları açıklanmazken, işlemin yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanması bekleniyor.
Uber Eats teknolojisi Trendyol Go’ya entegre edilecek
Operasyonel süreçlerde kullanıcılar, satıcılar ve kuryeler açısından bir değişiklik öngörülmüyor. Trendyol Go, hizmetlerine ara vermeden devam edecek. Öte yandan, Uber’in küresel teslimat teknolojisi olan Uber Eats yazılım altyapısının kademeli olarak Trendyol Go sistemine entegre edilmesi planlanıyor.
Halihazırda 19 binden fazla kurye ve 90 bini aşkın restoran ile faaliyet gösteren Trendyol Go, Türkiye genelinde milyonlarca teslimat gerçekleştiriyor. Uber, bu güçlü altyapıyı küresel uzmanlığı ve teknolojik gücüyle daha da ileri taşımayı hedefliyor. Bu satın alma, Uber’in Türkiye’deki varlığını güçlendirme stratejisinin önemli bir adımı olarak görülüyor.