Trump Covid-19 Brifinglerine Geri Dönecek

En son 23 Nisan’daki basın toplantısında, Kovid-19’a karşı, “Ultraviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Peki dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz, virüs ciğerlere iniyor. Buna bir bakmak ilginç olabilir.” önerisininden sonra iç ve dış basında alay konusu olan Trump Beyaz Saray’daki günlük basın toplantılarını düzenlemeyi bırakmış, zaman zaman önemli gelişmeleri duyurmak üzere nadiren basın toplantısı düzenlemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili düzenlenen günlük basın toplantılarına yaklaşık 3 ay aranın ardından yeniden başlayacağını duyurdu.

Trump, Beyaz Saray’da Cumhuriyetçi Kongre üyeleri ve kabinesinden bazı isimler ile yaptığı toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bir kez daha Çin’in Kovid-19’u ilk çıktığında durdurabilecekken durdurmadığını ve virüsün tüm dünyaya yayıldığını belirten Trump, “Çin hiçbir şekilde şeffaf davranmadı.” ifadesini kullandı.

Bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda görüştüğünü aktaran Trump, bu ülkeler ve diğer ortakları ile Kovid-19 konusunda birlikte çalıştıklarının altını çizdi.

ABD’nin, vaka ve ölüm sayısı ile salgında en öne çıkan ülke olduğunu belirten Trump, “Ama Meksika, Brezilya’ya, Avrupa’daki birçok ülkeye ve Rusya’ya bakın. Rusya da çok fazla sorun yaşıyor. Yaşananlar korkunç ama bu tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun. Biz birçok ülkeye virüs ile mücadelede yardım ediyoruz ancak insanlardan bu sorunun nedeninin Çin olduğunu anlamalarını istiyorum.” ifadesini kullandı.

Uzun süredir yapmadığı Kovid-19 brifinglerinin televizyon tarihinde en iyi reyting alan programlar olduğunu savunan Trump, “Florida ve Teksas gibi eyaletlerde virüs vakaları artışta. Bunun gibi birkaç yer daha var. Bu nedenle de brifingleri yeniden başlatacağız. Yarın öğleden sonra 5’te ilkini yapabiliriz.” dedi.

Portland’daki şiddet olaylarına da dikkati çeken Trump, “Portland tamamen kontrolden çıktı. Demokratlar ve Liberaller bu kenti yönetirken ne yaptıklarını dahi bilmiyorlar.” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Mart’ta Kovid-19 nedeniyle ülkede ciddi önlemler almaya başlamış ve bu tarihten itibaren hemen hemen her gün bilim insanlarını da yanına alarak Beyaz Saray’da Kovid-19 konusunda brifingler düzenlemişti.

AmerikadaBugun.com
Asil Burak Yürük

Öne Çıkanlar

Bir Anadolu Doktoruna Veda: Dr. Ömer Yıldırım

Anadolu’da bazı insanlar vardır; sadece yaşamakla kalmaz, yaşadığı yere...

Vize İşlemleri Durduruldu

18 Mart itibariyle ABD Büyükelçiliği Ankara, ABD İstanbul Konsolosluğu, ABD...

“Ekonomi Uyumlu Bir Para Politikasına İhtiyaç Duyacak”

Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve ABD Merkez Bankası'nın ( Fed)...

Sağlık Girişimi Proscia, 50 milyon dolar yatırım aldı

Dijital patoloji alanında faaliyet gösteren ABD merkezli sağlık girişimi Proscia, 50...

ABD, Meksika Sınırına 1500 Asker Daha Gönderiyor

Trump yönetimi, Meksika sınırından gelen düzensiz göçmenleri engellemek için sınır...

Fotonik teknoloji girişimi Cailabs, 57 milyon euro yatırım aldı

Fransa ve ABD’de faaliyet gösteren Cailabs, Avrupa Yatırım Bankası...

Replit, 250 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli yapay zeka yazılım platformu Replit, 250...

Arnavutluk, yapay zekayı bakan olarak atayan ilk ülke oldu

Arnavutluk hükümeti, dünyada bir ilke imza atarak yapay zekayı...

Kadın sağlığı girişimi Diana Health, 55 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli femtech girişimi Diana Health, kadın sağlığı odaklı...

Upsonic, fintech odaklı çözümleriyle 1 milyon dolar yatırım aldı

Finansal teknoloji şirketleri için yapay zeka tabanlı ajan çözümleri...

Klarna, New York Borsası’ndaki ilk gününde 1.4 milyar dolar topladı

“Şimdi al, sonra öde” hizmetiyle tanınan İsveç merkezli Klarna,...

Vantage Data Centers, Asya-Pasifik’te genişleme için 1.6 milyar dolar yatırım aldı

Küresel ölçekte veri merkezleri kuran ve işleten ABD merkezli...

Berlin merkezli yapay zeka girişimi Born, 15 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka tabanlı sosyal uygulamalar geliştiren Berlin merkezli Born,...
spot_img

İlgili Yazılar

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img