Girişimci Emrecan Doğan Nasıl Milyonlarca Öğrenciyi Sınava Hazırladı

Must read

Bu yazımızda kendisini eğitime ve öğrencilere adamış Silikon Vadisi’ndeki bir başka Türk girişimci Emrecan Doğan’ı ve bir çok öğrenci için kurtarıcı sayılabilecek uygulaması Score Beyond’u ele alacağız. Başarılı girişimcinin hayatını değiştiren kararlar nelerdi ve nasıl aldı gelin bakalım.

2001’de Hatay’da girdiği ÖSS sınavında ilk binlik dereceye girip Boğaziçi Endüstri Mühendisliği’ni kazanan Doğan, üniversiteden mezun olduktan sonra stajını yaptığı Procter & Gamble şirketinde marka müdürlüğü yaptı. Oradaki bir akıl hocasının verdiği “Amerika’da yüksek lisans yapmalısın” tavsiyesi üzerine MBA yapmak için Amerika’ya gitmeye karar veren Doğan’ın hayatı aslında bu kararı vermesi ile değişecekti. 2008 yılında yüksek lisans eğitimi görme nedeniyle gittiği Stanford Üniversitesi’nde aralarında Google CEO’su Eric Schmidt gibi isimlerin yer aldığı akademisyen kadrodan, dünyanın ilk cep telefonu uygulaması geliştirme dersine girme fırsatını yakalayan Doğan bulunduğu konumun teknolojinin geleceği açısından ne kadar hayati olduğunu anlayınca Silikon Vadisi’nde kalmaya karar verdi. MBA sonrasında, tabletlerin hayatımızdaki yerinin artacağını öngören Doğan, Amazon Kindle’da iki sene ürün geliştirme müdürlüğü yaptı. Amazon Kindle’daki Türk müdürünün önerilerine kulak verip onu mentor olarak belirleyen Doğan hafta sonları kendi uygulamasını hobi olarak geliştirmeye başladı. Gittiği bir iş görüşmesinde eşinin tavsiyesi üzerine görüşmenin sonunda, öğrencilere akıllı telefonlar ve tabletlerin yardımıyla interaktif bir öğrenme metotu sunan projesi Score Beyond’u anlatması, görüştüğü kişilerin onu işe almak yerine bu projeye yatırım yapmakla ilgilenecek Khosla Ventures’la tanıştırmalarını sağladı.

1474062_8nIpdwjCA4wj3G_P0mBdxcIxZkshdMfyptyzrmTytD0

Score Beyond

Amerika’daki öğrencileri üniversite sınavına (SAT) hazırlayan bu uygulamanın en büyük özelliği öğrencilerin, seviyelerini dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar cep telefonlarından veya tabletlerinden anlık olarak takip edip, kat ettikleri aşamaları görebiliyor olmaları. Aynı zamanda sonuçların ebeveynler tarafından takip edilebildiği uygulama, sınava yönelik çeşitli testler barındırırken, öğrenciye ders konularının özünü kavratmayı amaçlıyor.

Şuan dünyanın 120’den fazla ülkesinde öğrenciler Amerika’da sınava girebilmek için Score Beyond’u kullanıyor. Khosla Venture’ın önderliğinde 2015 yılında 2.8 milyon dolarlık yatırım almayı başaran uygulama sayesinden bir milyondan fazla öğrenci yoğun tempolu sınava hazırlık süreçlerini biraz olsun hafifletebildi.

 

 

AmerikadaBugun.com

Asil Burak Yürük

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

amerikadasirket.com

Son Yazılar