• Dolar Alış 32.6170TL
  • Dolar Satış 32.4868TL
  • Euro Alış 34.7398TL
  • Euro Satış 34.6012TL

Kendisini Oyunculara Adamış Bir Girişimci, Selçuk Atlı Kimdir?

2006 yılında Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini 3.99 ortalama ile birincilikle bitirdikten sonra lisansüstü eğitimini Politecnico di Milano Üniversitesi’nde iletişimde bilgisayar mühendisliği üzerine yapmıştır. Master derecesini ise New York’ta bulunan Renssealaer Polytechnic Institute’de alan Atlı, bir süre yazılım geliştiricilik üzerine çalışmalarda bulunduktan sonra “teknolojinin Mekke’si” olarak nitelendirdiği Silikon Vadisi’nde, sosyal medya reklamlarını otomatik bir altyapı üzerinden yönetmeyi mümkün kılan SocialWire’ı kurmuştur.

Üniversite yıllarıdan süre gelen girişimcilik duygusuyla İletken Teknoloji, SocialWire, Boostable gibi kendisinin kurduğu pek çok projede yöneticilik ve danışmanlık yapan Atlı, 2014 yılında Boostable için 3.2 milyon dolar, SocialWire için 4 milyon dolar yatırım aldı. Son girişimi olan Bunch, mobil oyunlar için grup şeklinde video sohbet imkanı sunarken. Supercell, Tencent, Riot Games, Miniclip ve Colopl Next’ten 3,85 milyon dolar yatırım alan uygulamanının daha önceki yatırımcıları arasında London Venture Partners, Founders Fund, Betaworks, Shrug Capital, North Zone, Streamlined Ventures ve 500 Startups bulunuyor.

Bunch-investment

Jason Liang, Jordan Howlett ve Selçuk Atlı tarafından kurulan ve San Francisco merkezli bir girişim olan Bunch, 3,8 milyon dolarlık tohum yatırımını aldıktan sonra, 2017’nin aralık ayında da 500 bin dolar yatırım almıştı. Söz konusu yatırıma 500 Startups, Microventures ve Emre Kurttepeli gibi isimler katılmıştı.

Dünya Bankası’ndan inovasyon ödülü alan, Facebook’un inovasyon ödüllerine SocialWire projesiyle aday gösterilen ve Endeavor.org’un yüksek etkili girişimcileri arasında yer alan Selçuk Atlı, aynı zamanda müziğe olan ilgisiyle de tanınıyor. Atlı’nın kendi besteleri mevcut ve İstanbul – New York ve Milano’da çeşitli gruplarla birlikte müzik yapmış.

2015’te verdiği bir röportajında; Milyar dolarlık değer kazanmak isteyen bir şirketin Silikon Vadisi’nde bulunması gerektiğini söyleyen Atlı, Türkiye’de de pazar bakımından son yıllarda oldukça fazla fırsat doğduğunu ayrıca bir çok yetenekli mühendisin de Türkiye’de yetiştiğini belirtti. Global marketlere erişmek isteyen bir girişimcinin, Türkiye’de kalmasının zaman kaybı olacağını ve Amerika’ya gidip, işini Silikon Vadisi’nde sürdürmesi gerektiğini savunan Atlı’ya göre mühendislik Türkiye’de sürdürülebilse de yönetimin ve satışın Silikon Vadisi’nde gerçekleşmesi gerektiğini savunuyor.

500 Startups, Blockthrough, Rensselaer Polytechnic Institute, Fetcher, StackShare ve Aykut Karaalioğlu’nun Mobile Action’ında danışmanlık yapmış olan Atlı şimdilerde San Francisco’da kurucusu olduğu Bunch’ı daha fazla oyuncuya ulaştırmak için çalışmalarda bulunuyor.

 

 

 

 

AmerikadaBugun.com

Asil Burak Yürük

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN