İsviçre merkezli stablecoin girişimi M0, Polychain Capital ve Ribbit Capital liderliğinde gerçekleşen Seri B turunda 40 milyon dolar yatırım aldı. Endeavor Catalyst, Road Capital, Pantera ve Bain Capital Crypto’nun da katıldığı bu yatırım turuyla birlikte şirketin toplam sermayesi 100 milyon dolara yükseldi.
2023’te kurulan M0, stablecoin rezerv yönetimini programlanabilirlikten ayıran yaklaşımıyla öne çıkıyor. Platform, işletmelere yalnızca mevcut stablecoin’ler üzerinde geliştirme imkânı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kendi uygulamaya özel dijital paralarını tasarlamalarına da olanak tanıyor. Marka kimliği, regülasyon uyumluluğu, getiri dağıtım mekanikleri ve kullanıcı deneyimi gibi unsurlar geliştiriciler tarafından özelleştirilebiliyor.
M0’nun CEO’su Luca Prosperi, girişimin amacını “paranın temel altyapısını inşa etmek” olarak açıklarken, Ribbit Capital ortağı Zack Rosen, geliştiricilerin stablecoin erişiminin ötesine geçerek paranın hareketini ve kullanıcılar için değer yaratma biçimini kontrol etme ihtiyacına dikkat çekti.
M0’nun altyapısı, MetaMask, Noble, Usual Labs ve Playtron gibi önemli projelerde halihazırda kullanılmaya başlandı. Stablecoin piyasasının toplam değerlemesi 2025 itibarıyla 289 milyar doları aşarak iki katına çıktı ve yeni düzenlemelerin de etkisiyle yatırımcı ilgisi artıyor. M0’nun aldığı bu yatırım, sektörün büyüme trendinin en güçlü göstergelerinden biri olarak öne çıkıyor.