Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, 168 milyar dolarlık kişisel servetinin %99’unu Gates Vakfı’na bağışlayacağını ve vakfın 2045 yılında faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı. Önümüzdeki 20 yıl içinde 200 milyar dolardan fazla bağış yapması beklenen vakıf, sağlık, eğitim ve yoksullukla mücadele gibi alanlarda küresel etki yaratmayı hedefliyor.
Gates, bu kararını vakfın 25. yılı, babasının 100. doğum yılı ve Microsoft’un 50. yılı gibi dönüm noktalarının etkisiyle aldığını belirtti. “Zengin öldü denilmesini istemiyorum” diyen Gates, servetinin insanlara yardım için kullanılmasının bir zorunluluk olduğunu vurguladı.
Vakıf bugüne kadar 100 milyar doların üzerinde harcama yaparken, çocuk ölümlerinin azaltılması, salgın hastalıklarla mücadele ve Afrika’da kalkınmanın desteklenmesi gibi hedeflere odaklanacak. Gates, bu hedeflerin başarılabilmesi için hükümet desteğinin hayati olduğunu da sözlerine ekledi.