• Dolar Alış 32.4457TL
  • Dolar Satış 32.3162TL
  • Euro Alış 34.7632TL
  • Euro Satış 34.6244TL

ABD’de 10 Bin Doların Üzerindeki Kripto Para Transferlerinin IRS’e Bildirilmesi için Talep

ABD kripto paralara karşı yeni önlemler hazırlamaya başladı. Kripto paraların endişe oluşturduğu belirtilen ülkede, 10 bin doların üzerindeki kripto para transferlerinin vergi dairesine bildirilmesi talep edildi.

Kripto paralarla ilgili Amerika Birleşik Devletleri’nden bir önlem adımı geldi. Vergi uyumluluğu planında kripto borsası da ele alındı.  10 bin doların üzerindeki kripto para transferlerinin vergi dairesine bildirilmesi talep edildi. Amaç vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere yasa dışı faaliyetlerin önüne geçmek.

ABD Hazine Bakanlığı, Başkan Joe Biden’ın vergi uyumluluğu planına ilişkin raporunu yayımladı. Raporda, piyasa değeri 2 trilyon dolara çıkan kripto paraların endişe oluşturduğu vurgulandı.

Raporda kripto paraların vergi kaçakçılığı ve yasa dışı faaliyetleri kolaylaştırdığı belirtildi. Kripto para işlemlerinin gelecek 10 yılda öneminin artmasının muhtemel olduğu vurgulandı. Bu nedenle nakit işlemlerde olduğu gibi işletmelere gönderilen ve değeri 10 bin dolardan fazla olan kripto varlıkların bildirilmesi önerildi.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun 

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN