• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Florida’da Hackerlar Sudaki Asit Miktarını Arttırarak Kimyasal Saldırı Girişiminde Bulundular

Florida eyaletindeki bir su arıtma tesisi sistemine sızan hackerlar kimyasal saldırı girişiminde bulundular.

Oldsmar yerel polisinin pazartesi günü yaptığı açıklamada, şehir şebekesine yapılan siber saldırıda sudaki sodyum hidroksit miktarını yaklaşık yüz kat arttırma girişiminin tespit edildiği duyuruldu.

Polis yetkilileri, saldırının bir yetkilinin sistem bilgisayarlarında imlecin hareket ettiğini görmesi üzerine fark edildiğini ve halk sağlığı tehlikesi bulunmadığını açıkladı.

Saldırıda, sudaki asit miktarını dengelemek amacıyla milyonda yüz oranının, kullanılan sodyum hidroksit miktarının milyonda 11 bin 100 oranına çıkarıldığı açıklandı.

Saldırı sonrasında su şebekesine uzaktan erişim sistemi devre dışı bırakıldı.

Siber saldırının kaynağı henüz bilinmiyor. Olay hakkında soruşturmaya FBI da dahil oldu.

Güvenlik uzmanları, belediyelerin su şebekesi ve diğer sistemlerin bilgisayar altyapısı yetersizliği nedeniyle bilgisayar korsanları için kolay hedef olma potansiyeline sahip olduğu uyarısında bulunuyor.

Endüstriyel kontrol sistemleri güvenlik uzmanı Robert Lee, su arıtma tesisleri gibi sistemlere uzaktan erişimin giderek daha yaygın hale geldiğini söyledi.

florida hackers water ile ilgili görsel sonucu

Lee, “Endüstriler dijital olarak daha fazla birbirine bağlı hale geldikçe, buna benzer eylemleri daha fazla eyalette görmeye devam edeceğiz.” yorumunda bulundu.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN