• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Samanyolu’nda 10 Milyar Yaşında Bir Gezegen Keşfedildi

Hawaii Üniversitesi gökbilimcileri, 10 milyar yaşında bir gezegenin varlığını keşfettiler. Yapılan açıklamalara göre Gezegen, yüzölçümü olarak dünyadan 50 kat daha büyük.

ABD’nin Hawaii Üniversitesi’ndeki gökbilimciler, W.M.Keck Gözlemevini kullanarak 10 milyar yaşında, TOI-561b adında yeni bir gezegen keşfetti.

W. M. Keck Gözlemevi - Vikipedi

Samanyolu’nun en eski yıldızlarından birinin yörüngesinde

Yapılan açıklamalara göre sıradışı bir şekilde sıcak olan gezegenin, Samanyolu Galaksisi’nin en eski yıldızlarından biririn etrafında dönüyor.

Çalışmanın yazarı Lauren Weiss, “TOI-561’in yörüngesindeki kayalık gezegen, şimdiye kadar keşfedilen en eski kayalık gezegenlerden biridir. Varlığı, evrenin neredeyse 14 milyar yıl önceki başlangıcından bu yana kayalık gezegenler oluşturduğunu gösteriyor” dedi.

Gezegenin tahmini yüzey sıcaklığının 1726 derece olduğu aktarıldı. Araştırmacılar, çevresinde dönen en az iki gezegene sahip olan TOI-561’in kimyasal olarak farklı olan ancak demir veya magnezyum gibi ağır elementlere sahip olmayan ‘galaktik kalın disk’ olarak bilinen bir yıldız grubunun parçası olduğunu açıkladı.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN