• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Koronavirüs Yaşlı Amerikalıları Trump’tan Uzaklaştırdı

ABD’de Başkan Donald Trump’ı 2016 seçimlerinde Beyaz Saray’a taşıyan yaşlı seçmenin, koronavirüs salgınının yetersiz kontrol edilmesi nedeniyle bu yıl sandıkta farklı tepki vermesinin beklendiği belirtildi.

Reuters/Ipsos tarafından 15 Eylül-1 Ekim’de gerçekleştirilen ankette, genellikle Cumhuriyetçi Parti tabanını oluşturan ülkedeki yaşlı nüfusun, Trump’tan uzaklaşarak Demokrat Parti’ye kaydığı ortaya çıktı.

Ankette, 55 yaş ve üstü seçmenlerin yüzde 47’si gelecek ay yapılacak başkanlık seçimlerinde, Kovid-19 vaka ve ölümlerini göstererek Demokrat aday Joe Biden’a oy vereceğini söylerken, Trump’ı destekleyenlerin oranı yüzde 46’da kaldı.

Ankete katılan yaşlı Amerikalıların yüzde 83’ü, virüsün kendilerine tehdit oluşturduğunu belirterek, sağlık ve güvenlikleri için endişe duyduklarını aktardı.

Ülkede “kararsız eyaletler” olarak bilinen ve seçim sonuçlarında önemli rol oynayan Pennsylvania, Michigan, Florida, Wisconsin ve Arizona’da Biden’in yüzde 10 oranında Trump’ın önünde olduğu kaydedildi.

Seçimlerin çekişmeli geçtiği söz konusu 5 eyalette 2016 seçimlerinde, Trump, yaşlı seçmenden yüzde 10-29 arasında oy almıştı.

AmerikadaBugun.com
Asil Burak Yürük

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN