• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Trump Ölen Amerikan Askerlerine Hakaret mi Etti?

ABD Başkanı Trump’ın savaşlarda ölen veya esir düşen Amerikan askerlerini birçok kez “beceriksiz”, “salak” olarak nitelendirdiği iddiaları iç basını çalkaladı.

Trump ise söz konusu iddiaları reddetti.

ABD Başkanı Trump, Atlantic dergisinin kendisi hakkındaki ‘2018’de Fransa ziyareti sırasında Paris’teki Aisne-Marne Amerikan Askeri Mezarlığını yağmur bahanesiyle ziyaret etmediği’ ve ‘o gün yanındakilere “O mezarlığa neden gitmeliyim ki? Beceriksizlerle dolu orası.” dediği şeklindeki iddialara yanıt verdi.

Amerikan Atlantic dergisi, Trump’ın 2018’de Fransa ziyareti sırasında Paris’teki Aisne-Marne Amerikan Askeri Mezarlığını yağmur bahanesi ile ziyaret etmediğini ve Trump’ın o gün yanındakilere “O mezarlığa neden gitmeliyim ki? Beceriksizlerle dolu orası.” dediğini iddia etti.

Derginin birçok Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberinde İkinci Dünya Savaşı’nda “Belleau Wood” muharebesinde hayatını kaybetmiş bin 800 Amerikalı askeri beceriksiz olarak nitelediği iddia edildi.

Haberde Trump’ın 2018 yılında hayatını kaybeden Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain’in cenaze törenine ilişkin ise “O beceriksizin cenaze törenine destek vermeyeceğiz” dediği ileri sürüldü. McCain için Amerikan bayrakları yarıya indirildiğinde ise Trump’ın danışmanlarına “Kahrolası bunu niçin yapıyoruz? Bu adam lanet olası bir beceriksizdi.” dediği iddia edildi.

AmerikadaBugun.com
Asil Burak Yürük

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN