• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Türkiye’den ABD’ye Tıbbi Malzeme Yardımı

Koronavirüs salgınından ağır yara alan ABD, Türkiye’nin yardım talebini geri çevirmedi. Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen ABD için Türkiye’nin gönderdiği tıbbi yardım uçağı ülkeye ulaştı.

Dünyanın dört bir yanına tıbbi malzeme taşıyan askeri nakliye uçağı, Ankara’dan bu kez NATO’nun “süper gücü” için havalandı. Maske, siperlik, tulum ve dezenfektandan oluşan yardım kolileri Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderildi.

Washington yönetimi tıbbi malzeme yetersizliği çekince Türkiye’den destek istedi. Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı atölyelerde üretilen tıbbi malzemeler hazırlandı. Yardım kolilerinin içinde 500 bin ameliyat maskesi, 4 bin koruyucu giysi, 2 bin litre dezenfektan, bin 500 koruyucu gözlük, 500 adet şeffaf yüz maskesi ve 400 n95 maske yer aldı.

280420207798-41

“Türkiye’den ABD halkına sevgilerle” notuyla gönderilen malzemelerin üzerinde Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanlığı forsunun yanı sıra Mevlana’nın, “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var” ifadeleri yer aldı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Kılıç ve ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Reeker burada bir konuşma yaptı.

Kılıç, buradaki konuşmasında, ABD’nin Türkiye’nin uzun süredir müttefiki olduğuna işaret ederek, “Umarız ki bu yardımlar, başkalarının hayatını kurtarmak için kendi hayatlarını riske atarak gece gündüz çalışan ABD’li sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltacaktır.” temennisinde bulundu.

Kılıç, pandeminin yenilmesi noktasında Türkiye’nin ABD ve diğer müttefiklerinin yanında yer almaya kararlı olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump’a yazdığı mektubu da Reeker’e teslim etti.

Türkiye, daha önce de İngiltere, İspanya ve İtalya’nın da aralarında olduğu 54 ülkeye tıbbi malzeme gönderdi.

 

 

 

AmerikadaBugun.com

Asil Burak Yürük

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN