• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Donanmadan New York’a Destek

New York ve New Jersey halkı, Hudson Nehri’nin her iki tarafına sıralanıp Özgürlük Anıtı’nın yanından geçen, eski bir petrol tankerinden çevrilen beyaz üzerine kırmızı haçlarla boyanmış ABD donanma gemisi Comfort’u selamladı.

Comfort, koronavirüsle savaşta tıbbi kaynağa yer açmak için, hastalığa yakalanmayan, ameliyata veya acil müdahaleye ihtiyaç duyan hastaları tedavi edecek.

Midtown Manhattan iskelesinde geminin gelişini selamlamak için duran insanlardan birisi olan New York valisi Bill de Blasio; “Etrafta savaş atmosferi var ve bizler birbirimize sahip çıkmalıyız” dedi.

New York bölgesindeki hastaneler, COVID-19 hastaları ile dolup taştı. Yetkililer gönüllü sağlık çalışanları arayışına girdi.

Başkan Donald Trump Beyaz Saray’da verdiği brifingde, 1 milyondan fazla Amerikalı’nın(nüfusun% 3’ünden azı) koronavirüs için test edildiğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri yaşanan aksiliklerden sonra testleri hızlandırırken, bu oran ülkedeki nüfusla karşılaştırıldığında İtalya ve Güney Kore gibi ülkeleri geride bırakıyor.

 

 

 

AmerikadaBugun.com

Asil Burak Yürük

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN