• Dolar Alış 32.5624TL
  • Dolar Satış 32.4324TL
  • Euro Alış 34.7704TL
  • Euro Satış 34.6316TL

Time Dergisi 2020’yi “Gelmiş Geçmiş En Kötü Yıl” Seçti

ABD’de yayımlanan ve dünyada da geniş kitlelerce takip edilen Time dergisi, son sayısının kapağında ‘2020’ yazısının üstüne çarpı işareti koydu, ‘Gelmiş geçmiş en kötü yıl’ seçti.

Kuruluşundan beri kapağına çarpı (X) işaretini sadece 5 kez koyan Time, 2020 yılı senesini de bu işarete layık gördü.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Time’ın yeni kapağı 2020 bizi sınırlarımızın ötesinde bir teste tabi tuttu. Bu korkunç yıldan sonra nereye gideceğiz” yorumu yaptı.

Dergi, daha önce 1945 yılında Nazi lideri Adolf Hitler’in ölümü için kapağında kırmızı X işareti ve ardından aynı yılda Asya’da devam eden 2. Dünya Savaşı’nın sora erdiğini belirtmek için Japonya’nın yükselen güneşinin üzerine siyah X koymuştu.

A Brief History of Time Magazine's 'X' Covers - The Atlantic
A Brief History of Time Magazine's 'X' Covers - The Atlantic
What's Wrong With TIME's X-ed bin Ladin Cover - Reading The Pictures

Şuan hayatta olanların çoğu daha önce böyle bir yıl yaşamadı

Dergi, ABD tarihinde daha kötü yılların yaşandığını, dünya tarihinde de savaşlar ve 1929’da başlayıp 1930’lu yıllar boyunca devam eden Büyük Buhran gibi kötü yıllar olduğunu not düştü. Ama dergiye göre şu an hayatta olanların çoğu 2020’ye benzer bir yıla daha önce hiç şahit olmadı. 

Time’ın sinema eleştirmeni Stephanie Zacharek, insanların ‘doğaya ne kadar ihanet ettiğimizi doğrulayan doğal afetlerin tekrarlanması, fanteziler temelinde çekişmeli geçen seçimler, neredeyse gezegendeki herkesin hayatını altüst eden, 1.5 milyon insanın hayatını bitiren ve muhtemelen bir yarasayla ortaya çıkan bir virüse’ hazırlıklı olmadıklarının altını çizdi. 

Tek felaket pandemi değil

Zacharek, bu yıl en sinir bozucu şeyin, siyasetçiler tarafından verilen kafa karıştırıcı ve genel olarak diğer yetkililerinin açıklamalarıyla çelişen bilgilerle şiddetlendirilmiş çaresizlik hissinin olduğunu vurguladı.

Time’a göre 2020 yılının tek felaketi sadece pandemi değildi, aynı zamanda Avustralya ve Kaliforniya’da çıkan orman yangınlarının yanı sıra birçok değerli isim de bu sene hayatını kaybetti.

​2020’de ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı Ruth Bader Ginsburg, Marvel serilerinde 2016-19 döneminde Black Panther (Kara Panter) karakterini canlandırarak dünya çapında şöhrete kavuşan Chadwick Boseman ve helikopter kazasında hayatını kaybeden ünlü basketbolcu Kobe Bryant gibi önemli isimlerin öldüğünü hatırlatan Zacharek, polis şiddeti sonucunda hayatını kaybeden siyah vatandaş George Floyd’i ve ardından gelen adalet protestolarına hatırlattı.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN