• Dolar Alış 32.6074TL
  • Dolar Satış 32.4773TL
  • Euro Alış 34.7351TL
  • Euro Satış 34.5964TL

Obama’nın Sızdırılmış Konferans Görüşmesinde Trump Hakkındaki Sözleri

Eski Amerikan Başkanı Barack Obama, yönetiminden bazı eski üyeleriyle yaptığı konferans görüşmesi sırasında, Donald Trump’ın koronavirüs pandemisini yönetimini “kaotik” olarak nitelendirdiğini söyledi.

Obama, Trump tarafından, 75.000’den fazla Amerikalıyı öldüren salgına karşı savaşmak için yeterli malzemeye sahip olmamak gibi çeşitli problemlerden sorumlu tutulsa bile büyük ölçüde soğukkanlılığını korudu.

Ancak cuma günü, Obama Mezunlar Derneği’nin 3.000 üyesiyle yaptığı konuşmada Obama, destekçilerini 3 Kasım seçimlerinde Trump’ı koltuğundan etmeye çalışan Demokrat başkan adayı Joe Biden’in arkasına geçmeye çağırdı.

Görüşme sırasında Obama; “seçimin çok önemli olduğunu çünkü savaşacakları şeyin sadece belirli bir kişi ya da siyasi bir parti olmadığını” söyledi.

“Karşılaştığımız şey Amerikan yaşamında git gide artan bencillik, aşiretlik, bölünmüşlük ve diğerlerini düşman olarak gören bu uzun vadeli eğilimler” dedi.

“Bu yüzden, kendim, Biden’ın seçim kampanyası için olabildiğince çaba harcayacağım” yorumunu yaptı.

Obama’nın ofisi konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Beyaz Saray sözcüsü Kayleigh McEnany, Trump’ın koronavirüsle verdiği mücadelenin “benzeri görülmemiş” olduğunu ve Amerikan’ın hayatını kurtardığını söyledi.

“Demokratlar Başkan Trump’a karşı sahte bir karalama peşindeyken, Başkan Trump Çin’den gelen seyahati durduruyordu. Demokratlar kitlesel toplantıları teşvik ederken, Başkan Trump  solunum cihazlarını ve testleri ülke çapında dağıtıyordu ”dedi.

Ulusal anketler Trump ve Biden arasında seçime altı ay kala sıkı bir yarış gösteriyor. Biden birçok kritik eyalette liderliğini sürdürüyor.

 

 

 

AmerikadaBugun.com

Asil Burak Yürük

 

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN