• Dolar Alış 32.5624TL
  • Dolar Satış 32.4324TL
  • Euro Alış 34.7704TL
  • Euro Satış 34.6316TL

Amerika Ekonomisini Açmak İstiyorsa Test Kitlerinde Seviye Atlamalı

ABD’li üst düzey sağlık yetkilisi Francis Collins Perşembe günü bir Senato duruşmasında ülkenin COVID-19 salgınıyla başa çıkmak için daha iyi teşhis test kitine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü direktörü Collins, mevcut test teknolojisinin hala sonuçlara yönelik laboratuvarlara örnek göndermeye bağlı olduğunu ve sonuçları hızlı bir şekilde yerinde veren ve yaygın olarak dağıtılan testler sunmak için yeni teknolojilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

image

Collins’in yorumları, Beyaz Saray’ın koronavirüs görev timi koordinatörü Deborah Birx tarafından geçen ay yapılan, ekonomiyi tam olarak yeniden açmak için “testte çığır açacak bir yeniliğe ihtiyacımız var” açıklamasını yankıladı.

Test sıkıntısı ABD’nin ülkede yaklaşık 74.000 kişiyi öldüren ve 1.2 milyondan fazla enfekte olan COVID-19 salgına verdiği yanıtı engelledi. Nisan ayında Ulusal Sağlık Enstitüsü, akademi ve iş dünyasında yeni test teknolojilerinin geliştirilmesini finanse etmeyi ve yaz sonuna kadar ölçeklendirmeyi planladığını açıkladı.

Hızlı Teşhis Hızlandırma (RADx) adı verilen proje, toplam 1.5 milyar dolarlık federal desteğe sahip ve aynı zamanda test teknolojileri üzerine devam eden NIH araştırmalarına yatırım yapacak.

Nisan ayında yayınlanan Harvard Üniversitesi araştırmasına göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin ekonomisini tamamen yeniden açmak için günde 20 milyon test yapma kapasitesine ihtiyaç duyabileceğini söyledi. Test sonuçlarını izleyen gönüllü bir grup olan COVID İzleme Projesi’ne göre ülkede bugüne kadar toplam yaklaşık 7,8 milyon test gerçekleştirildi.

 

 

 

AmerikadaBugun.com

Asil Burak Yürük

 

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN