• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

ABD’den Ukrayna’ya 270 milyon dolarlık ek yardım paketi

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığı Şubat 2022’den beri Ukrayna’ya toplam 33 milyar dolardan fazla askeri, ekonomik ve siyasi yardım yapan ABD, 270 milyon dolar büyüklüğünde yeni bir askeri yardım paketi açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya 270 milyon dolarlık ek yardım paketinin gönderileceğini belirtirken, ABD’nin savaşın başından bu yana Ukrayna’ya yönelik yardımlarının maliyetinin toplam 8,2 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

Kirby açıklanan yardım paketinin yakın zamanda ABD Başkanı Joe Biden tarafından onaylanacağını duyurdu.

Kirby açıklamasında Ukrayna’ya gönderilecek yardım paketinin içerisinde 4 adet yüksek hareketli topçu roket sistemi (HIMARS) ve HIMARS için ek mühimmat, 4 komuta aracı, 105 milimetrelik 36 bin mermi, 3 bin anti-zırh silahı, 580 adet “Phoenix Ghost” taktik insansız hava sistemi, yedek parçalar ve diğer ekipmanların yer aldığını ifade etti.

Türkiye’nin olası Suriye operasyonuna ilişkin soruya yanıt veren Kirby, bu konuda kaygılarının bulunduğunu ve ABD’nin bu kaygılarını Türk makamlarına ilettiğini söyledi.

 

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN