• Dolar Alış 32.4457TL
  • Dolar Satış 32.3162TL
  • Euro Alış 34.7632TL
  • Euro Satış 34.6244TL

Başkan Biden, Robb İlköğretim Okulu’a Ziyaret

Başkan Biden Pazar günü Uvalde’yi ziyaret ederken yerel bir milletvekiline, federal hükümetin bu hafta başlarında 19 çocuğun ve iki öğretmenin vurularak öldürüldüğü Robb İlköğretim Okulu’nu yerle bir etmek için kaynak sağlayabileceğini söyledi.

Amerika’da yaşanan toplu saldırılar sonucunda daha önceleri de yaşanan talihsiz sonuçlar sonrası benzer önlemler alınmış ve katliamların yaşandığı binalar yıkılıp yenisi yapılmıştı.

2012’de silahlı bir kişinin 26 kişiyi vurup öldürdüğü Sandy Hook İlköğretim Okulu, Connecticut, Newtown’da aynı mülkte yıkıldı ve yerine 50 milyon dolarlık yeni bir okul yapıldı.


Colorado’daki okul yetkilileri, 1999’da 13 kişinin öldürüldüğü binayı çevreleyen “hastalıklı bir hayranlık” nedeniyle 2019’da Columbine Lisesi’ni yerle bir etmeyi düşünüyorlardı, ancak sonunda onu yıkmamaya karar verdiler.

KENS’e göre, Uvalde’nin yaklaşık 110 mil doğusunda bulunan Teksas, Sutherland Springs First Baptist Kilisesi’ndeki cemaat, geçen yıl, bir silahlı kişinin 2017’de ateş açtığı ve 26 kişinin öldüğü eski kiliseyi yıkmak için oy kullandı.

Gutierrez KSAT’a verdiği demeçte, ” Toplumun terapiye ihtiyacı olduğunu ancak çok az ruh salığı terapisti olduğunu belirtti.  Bunun değiştirilmesi gereken bir zorunluluk olduğunu belirtti.”

Başkan, Sacred Heart Katolik Kilisesi’ndeki ayine katılmadan önce Pazar günü Robb İlköğretim Okulu’nun dışındaki bir anıtı ziyaret etti, ardından kurbanların aileleri ve ilk müdahale ekipleriyle görüştü.

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN