• Dolar Alış 32.4457TL
  • Dolar Satış 32.3162TL
  • Euro Alış 34.7632TL
  • Euro Satış 34.6244TL

Trudeau: Kanada, Avrupa İle İyi Bir Enerji Ortağı Olacak Ancak İklim Hedeflerinden Ödün Vermeyecek

Trudeau, Ukrayna’ya yaptığı habersiz bir ziyarette, otuz yıllık yüksek enflasyonu ehlileştirmeye çalışan Kanada Bankası’na güvendiğini de söyledi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau Pazar günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Kanada’nın Avrupa için iyi bir enerji ortağı olmak istediğini ancak iklim hedeflerinden ve daha temiz yakıtlara planlı geçişten vazgeçmeyeceğini söyledi.

Trudeau, Ukrayna’ya yaptığı habersiz bir ziyarette, otuz yıllık yüksek enflasyonu ehlileştirmeye çalışan Kanada Bankası’na güvendiğini de söyledi.

Trudeau daha önce, Kanada’nın Ukrayna’ya yeni silah ve teçhizat sağlayacağını ve ülkenin başkenti Kiev’deki büyükelçiliğini yeniden açacağını söyledi.

Mart ayında Kanada, 2030 iklim hedeflerine ulaşmak için bir yol haritası yayınladı, ayrıntılı planlar ortaya koydu ve hedeflerine ulaşamayan yıllardan sonra gezegeni ısıtan karbon emisyonlarını azaltmak için 9,1 milyar Kanada doları (7,3 milyar ABD doları) harcama yaptı. 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını 2005 seviyelerinin %40-45 altına düşürmeyi planlıyor.

Petrol ve gaz emisyonları %26’lık oran ile Kanada’nın en yüksek hava kirliliği yaratan sektörüdür. Hükümetin hedefine ulaşmak için endüstrinin ciddi kesintiler yapması gerekecek.

Trudeau, “Kanada dünyanın en büyük petrol ve gaz üreticilerinden biri, ancak aynı zamanda net sıfıra geçişte daha da hızlı hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

Kanada’nın doğal kaynaklar bakanı Reuters’e verdiği demeçte, hükümetin projeleri hızlandırıp Avrupa’ya arzı arttırmaya nasıl yardımcı olabileceğini görmek için doğu kıyısında önerilen iki sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracat tesisinin arkasındaki şirketler olan Repsol ve Pieridae Energy ile görüşüyor.

Trudeau Pazar günü yaptığı açıklamada, “Avrupalı ​​dostlarımızla enerji konusunda iyi ortaklar olmak istiyoruz, ancak iklim değişikliğine karşı mücadelemizde asla yavaşlamayacağız” dedi.

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN