• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

ABD, Diplomatlarının Ukrayna’ya Dönmeye Başladığını Söyledi

Beyaz Saray, 3 yıldır boş kalan ABD’nin Ukrayna Büyükelçiliği görevine Bridget Brink’in aday gösterildiğini duyururken, Dışişleri Bakanlığı ise Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki ABD Büyükelçiliği’nin yakında açılacağını belirtti.

Dışişleri bakanlığına göre, diplomatlar Salı gününden itibaren batıdaki Lviv kentindeki geçici ofislere günübirlik gezi yapmaya başladılar.

İlk grup Salı sabahı Polonya’dan Lviv’e geçti ve o günün ilerleyen saatlerinde Polonya’ya döndü.

ABD’li diplomatların Ukrayna’ya dönüşü, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy ile Kiev’de yaptığı görüşmenin ardından geldi.

Blinken, ABD’nin 300 milyon dolardan fazla dış askeri finansman sağlayacağına ve Ukrayna’ya 165 milyon dolarlık mühimmat satışını onaylayacağına dair söz vermenin yanı sıra, savaştan önce Ukrayna’yı terk eden Amerikalı diplomatların bu tarihten sonra ülkeye dönmeye başlayacaklarını söyledi.

Başkan Joe Biden, üç yıldır boş olan ABD’nin Ukrayna büyükelçisi olarak bu hafta hizmet etmek üzere Bridget Brink’i aday gösterdiğini de duyurdu.

Brink şu anda Slovakya’nın büyükelçisi olarak hizmet vermektedir.

Senato tarafından onaylanırsa, Donald Trump’ın 2019’da Marie Yovanovitch’i görevden almasından bu yana ABD’nin ilk Ukrayna büyükelçisi olacak.

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN