• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Elon Musk, 44 Milyar Dolara Twitter’ı Satın Aldı

Sosyal medya devi Twitter, Pazartesi günü Tesla CEO’su tarafından 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla  Twitter’ın satın alacağını doğruladı. Bu yıl içinde gerçekleşmesi beklenen anlaşma tamamlandığında, Twitter özel bir şirket haline gelecek.

Elon Musk, Twitter üzerinden 84 milyon takipçisiyle, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır. Ayrıca ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak haline getirerek, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter’ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum.” Diyen tweetleri paylaştı.

Twitter hisseleri Pazartesi günü öğleden sonra  %5’ten fazla yükseldi.

Anlaşma, Musk’ın hissesini %5’ten %9’a çıkararak Twitter hisseleri satın almaya başlamasından ve sosyal medyayı kontrol etmek istemesinden yaklaşık üç ay sonra gerçekleşti.

Pazartesi günü geç saatlerde Dorsey, Musk’ın Twitter’ı devralmasını onayladığını tweetledi ve Twitter’ın dünya çapında “kamuya açık sohbete hizmet etmeye devam edeceğinden” mutlu olduğunu söyledi.

Dorsey prensip olarak “Twitter’a kimsenin sahip olması veya Twitter’ı yönetmesi gerektiğine inanmadığını” söylerken, platform “bir şirket değil, protokol düzeyinde bir kamu malı olmak istiyor” diye de ekledi.

Ancak Twitter’ın gerçek bir şirket olması açısından Dorsey, Musk’ın “güvendiğim tek çözüm” ve Musk’ın “bilinç ışığını genişletme” misyonu olduğunu söyledi.

Pazartesi günü erken saatlerde Musk, “Umarım en kötü eleştirmenlerim bile Twitter’da kalır, çünkü ifade özgürlüğü bu demektir.” Tweet, 1,4 milyondan fazla beğeni aldı.

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN