• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Michigan Polisi Tarafından Öldürülen Lyoya’ya Veda

Rahip Al Sharpton, Michigan polisi tarafından öldürülen Patrick Lyoya’nın cenazesinde adalet çağrısında bulundu. ABD’de Patrick Lyoya isimli siyahi vatandaş polis tarafından trafik kontrolü sırasında 4 Nisan 2022 tarihinde  ensesinden vurularak öldürülmüştü.

Kayıtlarda polisin öldürülen gencin ehliyetini istediği, daha sonra aralanda tartışma çıkığı görülüyor. Bunun üzerine gencin kaçtığı, peşinden koşan polisin onu yakaladığı ve yakındaki bir bahçenin önünde yere yatırıp elektroşok aletiyle müdahale ettiği de kayıtlara yansıdı.

Grand Rapids polisi düzenlenen basın toplantısında olay anına ilişkin görüntüleri kamuoyuyla paylaştı. Kamera kayıtlarında beyaz bir polisin Lyoya’nın üzerinde oturduğu, daha sonra da ensesine ateş ettiği görüldü.

Sivil haklar lideri Rahip Al Sharpton, Cuma günü düzenlenen Patrick Lyoya’nın cenaze töreninde konuşma yaptı.

Sharpton, “Patrick’i geri getiremeyiz”, ancak “Patrick adına adaleti getirebiliriz” diyerek, polisin tehdit altında olmayan insanları öldürmesine karşı savaşmak için kalabalığı topladı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden bir mülteci olan Lyoya ve ailesi, uzun süreli çatışmaların yaşandığı Kongo’da şiddet ve zulümle karşı karşıya kaldığını ve sonrasında Amerika’ya geldiklerini belirtti. Polis memurunun kimliğinin açıklanmamasını kınadığını söyledi.

Ailesi ve diğer yas tutanlar, Lyoya’nın Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin gök mavisi bayrağıyla kaplı tabutuyla vedalaştılar.

Lyoya’nın ebeveynleri Dorcas ve Peter, her ikisi de oğullarının resimlerini taşıyan giysiler giydi.

Olayla ilgili adaletin sağlanması için bölge bölge protestolar yapıldı.

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN