• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Pensilvanya’daki Kar Fırtınasının Hasarı Büyük Oldu: 50 Araç Kaza Yaptı

Pensilvanya’daki kar fırtınasının Interstate 81 otobanında 50 aracın kaza yapmasına yol açtı son verilere göre en az 3 ölü, 20 yaralı var.

Yetkililer, Pazartesi günü Pensilvanya karayolunda kar yağışı sırasında 50’den fazla aracın karıştığı ateşli bir çarpışmanın ardından en az üç kişinin öldüğünü söyledi.

Schuylkill ilçesi adli tabibi Dr. David J. Moylan Pazartesi öğleden sonra, yanan araçlar nedeniyle olay yerindeki aramanın henüz tamamlanmaması nedeniyle ölü sayısının daha yüksek olabileceği konusunda uyardı.

Bölgenin acil durum yönetim ofisinden John Blickley, ateşli kaza Interstate 81’de sabah 10:30 civarında Minersville yakınlarında, Philadelphia’nın yaklaşık 100 mil kuzeybatısında meydana geldi, en az 20 kişi yaralı olarak hastanelere sevk edildi dedi.

Sosyal medyaya yüklenen görüntülerde üç tır birbirine girdi, kontrolden çıkan bir çekici-römork büyük bir damperli kamyona çarparak aracı neredeyse 180 derece döndürdü. Başka bir büyük kamyonu havaya siyah duman ve alevler saçtı. Diğer bir araç binek bir araca çarparak patladı bir sürücü kıl payı kurtuldu.

Ulaştırma Bakanlığı Pennsylvania sözcüsü Ronald Young, çarpışmanın Schuylkill I-81’in kuzeyindeki tüm şeritleri kapattığını ve otoyol mesaj panolarının trafiği yeniden yönlendirdiğini söyledi.


Teğmen Adam Reed, Pennsylvania Eyalet Polisinin kazayı araştırdığını ve çok sayıda yerel itfaiye ve polis teşkilatının olay yerine müdahale ettiğini belirtti. Hidrantlardan su çıkarılamadığı için çok sayıda tanker bölgeye destek vermek üzere yola çıktı.

Blickley, polis soruşturmasını tamamlayıp araçları hareket ettirmeye başlayana kadar eyaletler arası bölümlerin sabah saatlerine kadar kapatılmasını gerekli olduğunu söyledi. Bölgede öğleden sonra daha fazla kar fırtınası bekleniyor.

Eyalet Koleji’ndeki Ulusal Hava Durumu Servisi ofisi, Pennsylvania’nın merkezinde kar fırtınası konusunda uyardı ve sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN