• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Pekin Olimpiyatlarında Final Solo Etkinliğine Güçlü Başlandı

Olimpiyatlarda yarım boru stilinde yarışan kayakçı Gus Kenworthy’in final heyecanı.

Daha önce iki kez Kış Oyunlarında yarışan, ancak bu yıl serbest stili kayakçı Gus Kenworthy için farklı olacak. Yeni bir takımı ve yarım boru tekniği olan yeni stili var.

İngiltere’de doğup Colo, Telluride’de büyüyen Kenworthy, 2012 yılında Soçi Oyunlarına hazırlanırken doğduğu ülke için yarışmayı düşünmeye başladığını söyledi. Çifte vatandaş olan Kenworthy, 2014 ve 2018 oyunlarında Amerika Birleşik Devletleri için kayak yaptı.

2014’te hem eğimli stil hem de yarım boru kayağı için kalifiye olmasına rağmen, Oyunlardan önce bir koçun takdirine bağlı olarak bir takım arkadaşına verildiğinde yarım boru için yerini kaybetti. Sadece yamaç stilinde yarışan Kenworthy, Soçi’de gümüş madalya kazandı.

İngiltere için kayak yapmaya karar vermesi, yarım boru yarışına daha sorunsuz bir şekilde kilitlenebileceği anlamına geliyordu. Kenworthy, “Oyunlar için antrenman yapmalıyım, rekabet etmeye hak kazanmak için antrenman yapmalıyım” dedi. Daha az baskı hissettiğini ve daha dar bir şekilde kayakına odaklanmasına izin verdiğini söyledi.

“Bu, son iki oyunda yaşadığımdan farklı bir deneyim,” dedi. “Yani yeni başlıyormuşum gibi hissettiriyor.”

2019 yılında açıkladığı kararda duygusal bir etken de vardı. En büyük hayranı olan annesini onurlandırmasının vakti gelmişti.

Annesi kuzeybatı İngiltere Liverpool dışındaki bir kasabadan olan Kenworthy, “Bunu annem için yapmak istiyorum” dedi. “Her şeyin benim için olması ve gerçekten hayallerimi gerçekleştirmesi için çok emek verdi.” İngiliz bayrağını onun onuruna podyumdan kaldırmayı hayal ettiğini söyledi.

Erkekler yarım boru yarışması Perşembe günü eleme ile başlayacak ve finaller Cumartesi günü Zhangjiakou’daki Genting Kar Parkı’nda yapılacak.

Kenworthy, serbest stil kayak yapmanın fiziksel yüküne göğüs geren sporcular için ender bir başarı olan üçüncü bir Olimpiyat için geri dönmekten gurur duyduğunu söyledi.

“Aklımda bana özgü olduğunu düşündüğüm ve nasıl kayak yaptığımı ve yarım boruya nasıl yaklaştığımı gösteren bir koşu var” dedi. “Yalnızca koşuyu bitirmek istiyorum – ve inersem iyi olacağını düşünüyorum. Ama bunun ne anlama geldiğine çok fazla vurgu yapmak istemiyorum.”

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN