• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Anthony Fauci Normale Dönüş için Sonbaharı Gösterdi

Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü ve Başkan Biden’ın Sağlık Başdanışmanı Anthony Fauci, koronavirüs salgınının seyrine ilişkin, “Amerikalıların yüzde 70 ila 85’i yaz ortasına ya da sonuna kadar aşılanırsa, sonbahar gibi normale bir nebze dönebiliriz” dedi.

Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki Kovid-19’un son durumunu değerlendiren Fauci, salgının hala “ciddi” seviyelerde olduğunu belirtirken Fauci, Güney Afrika ve İngiltere’de rastlanan Kovid-19 mutasyonlarının, birbirinden farklı olduklarına da dikkati çekti.

Aşılar mutasyonlu virüse karşı da işe yarıyor

Fauci, Güney Afrika’daki mutasyona henüz ABD’de rastlanmadığını belirterek “Şu anda en az 20 eyalette İngiltere’deki Kovid-19 mutasyonuna rastlandı” diye konuştu.

Bu mutasyonların aşıları etkisiz kılmadığının altını çizen Fauci, maske takılması konusunda da ekstra özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Fauci, Biden’ın ilk 100 günü için koyduğu 100 milyon aşı hedefinin de oldukça makul olduğunu ifade etti.

Aşılama çalışmalarının artırılmasına yönelik eylem planı hazırladıklarını kaydeden Fauci, “Amerikalıların yüzde 70 ila 85’i yaz ortası ya da sonuna kadar aşılanırsa, sonbahar gibi normale bir nebze dönebiliriz” değerlendirmesini yaptı.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın da Kovid-19 ekibinde yer alan Fauci, şu anda kendisini daha rahat hissettiğini sözlerine ekledi.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN