• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Trump’ın Görevden Alınması İsteniyor

Washington DC’deki Kongre binasının işgal edilmesi Demokratların, Başkan Trump’a yönelik azil çabalarını yeniden alevlendirdi. Temsilciler Meclisi’nde yer alan isimler Trump’ın derhal azledilmesini ve kongre toplanır toplanmaz görevden alınmasını talep ediyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Demokratların iki ismi Trump’ın azledilmesi yolunda çağrıda bulunurken, kritik bir isim ise bu fikri göz ardı etmedi.

New York’tan Temsilciler Meclisi’ne giren Hakeem Jeffries, ABC News’e verdiği demeçte, “Tüm seçeneklerin masada olduğunu söylerken, tüm seçeneklerin masada olması gerektiğini kastediyorum” ifadesini kullandı.

Massachusetts’in Temsilciler Meclisi üyesi Ayanna Pressley de “Donald Trump, Temsilciler Meclisi tarafından derhal azledilmeli ve Kongre tekrar toplanır toplanmaz ABD tarafından görevden alınmalı” dedi.

Temsilciler Meclisi üyesi Trump’ın görevinden alınması gerektiğini belirtti

Trump’ın hedefindeki isimler arasında yer alan Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Ilhan Omar da azil maddelerini kaleme aldığı yolunda bir tweet attı. Ilhan Omar, Trump’ın Temsilciler Meclisi tarafından derhal azledilmesi ve ABD Senatosu’nca görevden alınması gerektiğini belirtti.

Omar, “Onun görevde kalmasına izin veremeyiz. Bu, Cumhuriyetimizi koruma meselesidir ve yeminimizi yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Mob storms US Capitol as Donald Trump accused of 'coup' | Deccan Herald

Washington DC’deki kongreye giren göstericiler ile polis arasında çatışma çıkmıştı

Beyaz Saray önündeki mitingden sonra ABD Kongresine yürüyen binlerce gösterici, Kongre binasının önündeki barikatları aşarak binaya girmeye çalışmıştı. Polisle yaşanan çatışmalardan kısa süre sonra bazı göstericiler Senatoya girmişti. Kongredeki Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylaması’nın onay oturumuna ara verilmiş, oturuma başkanlık eden Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Kongre üyeleri binadan çıkarılmıştı.

Shocking, But Predictable, Violence in Donald Trump's Final Days | America  2020 | US News

ABD Başkanı Trump ise Twitter hesabından Kongre binası önünde gösteri düzenleyen destekçilerine soğukkanlılıkla yaklaşmaları çağırısında bulunmuştu. Kongre binasında çıkan olaylarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 52 gösterici gözaltına alınmıştı.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN