• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Joe Biden Başkanlığının İlk 100 Gününde 100 Milyon Aşı Vaati Verdi

Koronavirüs salgınıyla mücadele ekibini tanıtan seçilmiş Başkan Joe Biden, Eyaleti Delaware’de yaptığı konuşmada, başkanlığının ilk yüz gününde 100 milyon aşı tedarik etme sözü verdi.

Biden bununla birlikte aşının ABD’nin her noktasına dağıtılabilmesi için Kongre’nin “tam ödenek” desteğine gerek duyulacağını belirtti. İlk 100 gününde salgının gidişatını değiştirebileceklerini söyleyen Biden, bu süre içinde çocukların okula dönmesine öncelik verileceğini de sözlerine ekledi.

ABD’de 283 bini aşkın kişinin ölümüne, milyonlarca Amerikalı’nın da işsiz kalmasına yol açan koronavirüs salgınıyla mücadele etmek için halka seslenen Biden; “Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, bu 100 gün boyunca maske takın” dedi.

Güvenli bir aşının salgında zarar gören ABD ekonomisini de toparlayacağına inanan Biden, görevdeki ilk 100 gününün koronavirüs hastalığını tamamen sona erdirmeyeceğinin altını çizerek, “Bu karışıklığın içine hemen girmedik, çıkması da biraz zaman alacak” dedi.

The Businessman Behind the Obama Budget - WSJ

Biden salgınla mücadele koordinatörlüğü için “yetenekli yönetici” olarak nitelendirdiği ekonomi danışmanı Jeff Zients’i seçti. Aşı dağıtımı da Zients’in görev alanında olacak. Trump yönetimi içinde salgınla mücadele koordinatörlüğünü halen Başkan Yardımcısı Mike Pence yürütüyor.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN