• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

ABD’de Yapılan Araştırmaya Göre Doktorların Yarısı Meslek Değiştirmek İstiyor

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre Kovid-19 salgını sonrası doktor ve sağlık çalışanlarının yaklaşık yarısı kariyer değiştirmek istediklerini belirtti.

Doktorların yaklaşık üçte ikilik kesimiyse kariyer planlamada gençlere farklı meslekleri tercih etmeleri önerisinde bulundu.

Doktor ve sağlık çalışanlarının bu yönde görüş bildirmesinin en önemli nedenlerinden birisi koronavirüs ve beraberinde getirdiği stres, iş yükü ve güvenlik eksiklikleri.

Ancak, hekimler özellikle sigorta şirketlerinin getirdiği düzenlemelerin hastaların durumunu daha da kötüye sürüklediğini ve bu yöndeki mevzuatın değişmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor. Hekimlerin yaklaşık yüzde 90’ı mevcut sağlık sigorta mevzuatında değişiklik yapılmasının şart olduğunu ifade ediyor.

Coronavirus doctor's diary: The drug combination that may help us beat Covid -19 - BBC News

Sağlık sektörüyle ilgili araştırmalar yapan sivil toplum örgütü Aimed Alliance, Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD’de doktor ve sağlık çalışanlarıyla ilgili bir dizi anket çalışması yaptı.

Çalışma kapsamında uzmanlığı aile hekimliği, iç hastalıkları, pediatri (çocuk hekimliği), kadın hastalıkları, jinekoloji ve diğer alanlarda çalışan 600 doktor ve sağlık çalışanıyla görüşüldü.

International doctors can help the US fight COVID-19. But can they get  here? | The World from PRX

Araştırmadaki asıl hedef, sigorta kapsamındaki hastalarla doktorlar arasında uygulanan tedavi yöntemlerinin etkin olup olmadığını incelemekti. Bunun yanında doktorlarda sağlık sisteminin eksik yönleri sebebiyle oluşan iş stresi ve ruh halleri de incelendi.

COVID19 in the US: Doctors as storytellers | ORF

Buna göre, Covid-19 sonrası oluşan kriz, sağlık sigortalarında var olan birçok eksiklik ve mevzuat yanlışlığı sebebiyle doktorların yüzde 48’i imkanları olursa kariyerlerini değiştirmek istediğini açıkladı. Sağlık çalışanlarının 3’te 2’si yeni nesile farklı alanları tercih etmelerini tavsiye ederken, yüzde 91’i ise sağlık mevzuatının hastaların tedavisini geciktirdiğini ve değişmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

How the U.S. Compares to Other Countries in Responding to COVID-19:  Populations at Risk, Health System Capacity, and Affordability of Care |  Commonwealth Fund

Doktorların neredeyse tamamı özelikle sağlık sigorta düzenlemerini tedavi süreci açısından oldukça rahatsız edici bulduklarını söyledi.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN