• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

ABD Ekonomisinin Hızlı Toparlanma Süreci İyimser Görünüyor

Ülkedeki koronavirüs vakalarında yaşanan yeni artış Wall Street borsasında keskin düşüşlere neden olarak ekonominin çabucak toparlanma sürecine gireceği düşüncelerini bastırmış oldu.

ABD’deki en büyük üç endeksin de yüzde 5’in üzerinde değer kaybetmesiyle borsalar 16 Mart’tan sonra yeniden bir gün içinde en yüksek yüzdeli düşüşü gördü.

Ekonomistlerin bir çoğu, Mart ayı sonlarından bu yana piyasalardaki ‘’’geri dönüşü’’ gerçek dışı bulduklarını ve ekonomideki kötü durumu yansıtmadığını savunuyordu.

ABD Merkez Bankası da (FED) dün yaptığı açıklamada, yatırımcıların hızlı ekonomik toparlanma konusundaki iyimserliğine darbe vurarak, ekonomide yıllardır rastlanan en kötü düşüşten toparlanmaya açılan yolun uzun sürebileceği uyarısında bulunmuştu.

ABD borsalarındaki sert düşüş Avrupa ve Asya piyasalarında da hissedildi. Hisse senetleri ve tahvillerin yanında petrol fiyatların da düşüş yaşandı.

ABD’de Teksas ve Florida gibi bazı eyaletlerde, geçen ay koronavirüs salgınına karşı tedbirlerin gevşetilmesinin ardından vaka sayıları yeniden hızlı artışa geçti. Associated Press haber ajansına göre, ABD’deki toplam vaka sayısı 2 milyonu geçerken, eyaletlerin yarısına yakınında da halen vaka sayıları artış halinde.

Bir çok bilimadamı, ABD’de halen 113 bin dolayında olan can kaybı sayısının da Ağustos ayına kadar 200 bine ulaşabileceği olasılığını dile getiriyor.

 

 

 

AmerikadaBugun.com

Asil Burak Yürük

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN