• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Obama’dan Biden’a Destek

ABD’nin eski başkanı Barack Obama, paylaştığı video mesajında, kasım ayında düzenlenecek başkanlık seçimlerinde eski yardımcısı olan Joe Biden’ı desteklediğini açıkladı.

İlk defa başkanlık yarışında taraf belirten Obama, Demokrat Parti’nin diğer adaylarını Biden’ın arkasında bir olmaya çağırdı.

Demokrat Parti’den bir diğer başkan aday adayı olan Bernie Sanders, artık kazanma şansı kalmadığını öne sürerek sürdürdüğü kampanyayı sonlandırmıştı.

Daha sonra yaptığı açıklamada ise Sanders da Biden’a destek verdiğini duyurmuştu.

Sanders’ın çekilmesiyle Biden’ın Demokrat Parti’nin başkan adayı olması neredeyse kesinleşmişti.

Obama, salı günü yayımlanan videosunda Biden’ın koronavirüs salgınının yarattığı kriz sırasında ülkeyi yönetmek için doğru liderlik özelliklerine sahip olduğunu savundu.

Şu an yönetimde olan Cumhuriyetçilerin ‘gelişmekten yana olmadığını, sadece gücü elinde tutmaktan yana olduklarını’ söyleyen Obama, “Eğer büyük krizlerden öğrendiğimiz bir şey varsa birbirimize sahip çıkma ruhu sadece evlere, işyerlerine, mahallelere ya da ibadethanelere bırakılamaz; ulusal hükümetimizin de bu özelliği taşıması gerekir. Böyle bir liderlik de bilgi ve deneyim, dürüstlük ve ağırbaşlılık, empati ve incelik içermelidir; böyle bir liderlik sadece belediye binaları ve mecliste kalmamalı; Beyaz Saray’da da olmalıdır. Bu yüzden Biden’ı ABD başkanlık seçiminde desteklediğimi açıklamaktan gurur duyuyorum” sözlerini kullandı.

ABD’nin daha adil bir ülke haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Obama, “ülkede asıl işi yapanların her zaman çok az maaş aldığını ve gençlerin işsizlik ile uğraşmak zorunda kaldığını” belirterek kamu sağlık sisteminin eksiklikleri hakkında çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

 

Demokratlar, 17 Ağustos haftası Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee kentinde resmi olarak başkan adayını açıklayacak.

Cumhuriyetçi Parti’nin Donald Trump’ı resmi olarak aday göstermesi beklenirken bir aksilik olmaması durumunda başkanlık seçimi 3 Kasım 2020’de düzenlenecek.

 

 

 

 

AmerikadaBugun.com

Asil Burak Yürük

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN