• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

ABD’de Ölümlerde Rekor Artış

ABD’de koronavirüs kaynaklı ölümler çarşamba günü 2300’ü bulunca üst üste ikinci gün rekor artış gösterip 30.800’e yükseldi.

Şubat 29’da koronavirüsten ilk ölümünü raporlayan Amerika Birleşik Devletleri’nin  10.000 ölüme ulaşması 38 gün sürdü ve 10.000 ölümden 30.000’e çıkmak için de dokuz gün yetti. Bir önceki en yüksek tek günlük ölüm sayısı salı günkü 2.354 idi.

ABD, ülke genelinde 624.000’i ve dünya genelinde 2 milyonu aşan vaka sayısı olduğunu doğruladı.

Ölümlerdeki artışa rağmen, ülkenin bazı bölgelerinde salgının düşmeye başladığına dair belirleyici işaretler vardı.

Üst düzey bir ABD’li sağlık yetkilisinin çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, çok düşük koronavirüs vakasına sahip yaklaşık 20 eyalet valisinin Başkan Donald Trump’ın 1 Mayıs hedef tarihinde ekonomilerini yeniden açma sürecine başlamaya hazır olabileceklerine inanıyor.

Daha zor durumdaki valiler – New York, California, Louisiana, New Jersey, Massachusetts ve Michigan –  koronavirüs kapanmasını sonlandırmaya başlamadan önce daha fazla teste ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sağlık yetkilileri, ölüm rakamlarının, ağır hastaların hastalanmasından sonra ortaya çıkan salgının gecikmeli bir göstergesi olduğunu ve evde kalma kısıtlamalarının bulaşmaları engellemediği anlamına gelmediğini kaydetti.

Yetkililer, koronavirüs ile ilgili ölüm rakamlarının, evde veya virüs için hiç test edilmemiş bakım evlerinde ölen insanlar nedeniyle muhtemelen eksik sayıldığını da vurguladılar.

 

 

 

 

AmerikadaBugun.com

Asil Burak Yürük

 

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN