• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Fransa’dan %6 Küçülme Beklentisi

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonominin büyük ölçüde durması sonucu Fransa Merkez Bankası, ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %6 daralma beklediğini açıkladı.

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana çeyreklik bazda en büyük daralmanın yaşanabileceği ihtimali Fransa’da geniş çaplı huzursuzluk, kitlesel öğrenci protestoları ve genel grevlerin yaşandığı 1968’in ikinci çeyreğinde görülen %5.3’lük daralma rekorunu akıllara getirdi.

17 Mart’tan bu yana ülke çapında uygulanan tecrit önlemleri resmi olarak 15 Nisan’da sona erecek ancak Fransız hükümeti bu sürenin daha da ileriye çekilebileceğini söyledi.

Salgının ekonomide yarattığı zararı analiz eden Fransa Merkez Bankası evde kalma önlemleri nedeniyle bütün ülkede ekonomik faaliyetlerin yaklaşık üçte bir oranında azaldığını tespit etti.

Fransa Merkez Bankası’nın tespitleri 27 Mart-3 Nisan tarihleri arasında 8,500 şirkete gönderilen anketin sonuçlarına dayandırıldı.

Ankete verilen yanıtlar, sanayide kapasite kullanımının Şubat ayındaki %78 düzeyinden Mart ayında ortalama %56 ile tarihi dip seviyeye indiğini gösterdi.

Sektörel bazda en düşük kapasite kullanım oranı ise %41 ile otomotiv sanayisinde görüldü.

 

 

 

AmerikadaBugun.com

Asil Burak Yürük

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN