• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

Corona Virüs Tokya Olimpiyatlarını Etkileyecek mi?

Tokyo Yaz Olimpiyatlarının başlaması yaklaşık beş ay kadar bir süre var, fakat Çin’in Wuhan kentinde patlak veren ve hızla yayılan Corona Virüsü sebebiyle dünya çapında alınan önlemlerin olimpiyatları etkileyip etkilemeyeceği soruları akıllarda yer almaya devam ediyor.

Tokyo 2020 Olimpiyatları CEO’su Toshiro Muto geçtiğimiz hafta gazetecilere yaptığı açıklamada, Corona Virüsün 24 Temmuz – 9 Ağustos tarihleri arasında planlanan Olimpiyatlarının iptal edilme ihtimalinin kendisini “ciddi şekilde endişelendirdiğini” fakat yine de olması gereken programda planlandığını söyledi.

Corona Virüs salgını Japonya’yı nasıl etkiledi?
Salı günü Dünya Sağlık Örgütü tarafından “COVID-19” olarak adlandırılan Corona Virüsün ilk vakaları Çin’in Wuhan şehrinde meydana geldi ve o zamandan beri 24 ülkede onaylanmış vakalar olsa da, 45.000’den fazla vakanın% 99’u Çin’de yer alıyor.

DSÖ tarafından Çarşamba günü yayınlanan en son rakamlara göre, Japonya’da 24’ünün Çin’e seyahat eden insanlardan oluşan 28 COVID-19 vakası doğrulandı.

Tokyo’nun yaklaşık 30 dakika güneyinde Japonya’nın Yokohama sahilinde karantinaya alınan Diamond Princess gemisi üzerinde de doğrulanmış 175 vaka var.

Ekran Resmi 2020-02-13 15.03.44

Corona Virüsü Olimpiyatlar için ne gibi bir tehdit oluşturmakta?

Tokyo Olimpiyatları’nın yaklaşık 600 ülkeden 11.000’den fazla sporcuyu ve yaklaşık 600.000 denizaşırı ziyaretçiyi çekmesi bekleniyor. Paralimpik sporları için ise 25-6 Eylül tarihleri arasında yaklaşık 4.400 sporcunun yarışması bekleniyor.

Nispeten küçük bir alana yığılmış çok sayıda insanla, bulaşıcı hastalıkların yayılma olasılığı her zaman var. Örneğin, Norovirus, Pyeongchang’daki 2018 Kış Olimpiyatları’ndan önce yüzlerce insanı enfekte etti. Futbol Dünya Kupaları da benzer zorluklar yaratıyor.

Japon Enfeksiyon Hastalıkları Derneği başkanı Kazuhiro Tateda, geçtiğimiz hafta yapılan bir brifingde, “Bu tür toplu etkinliklerde bulaşıcı hastalıkların ve dirençli bakterilerin taşınabileceği riskleri artıyor.” Dedi.

ABD’de Corona Virüs Endişesi

abd-ölü yarasalar

Çin’in Wuhan kentinde 12 Aralık tarihinde ortaya çıkan Corona Virüs yeni adıyla Covid-19 can almaya devam ediyor. Bilim insanlarının Çin’deki gizemli bir mağarada yaptığı keşif, tedavi için umut ışığı olurken, ABD’de Çinli bir yolcunun bagajından çıkan ölü kuşlar ise endişe yarattı.

Yaşanan bir diğer gelişme ise Yarasaların yaşadığı mağaralarda yapılan keşif! Tüm dünyayı tedirgin eden Corona Virüs için mağaralarda yapılan keşifin umut ışığı olabileceği duyuruldu.Çin’den gelen son dakika haberine göre, vahşi yarasalarla dolu gizli bir mağara, Corona Virüs salgınıyla mücadelede anahtar rolü oynayabilir.

AmerikadaBugun.com

Tuğçe Coşkun

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN