• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

ABD’de Tedavi Olmak için Nasıl Vize Alınır?

ABD’de tedavi görmek için ülkeye giriş yapmak isteyen kişilerin turist vizesi için başvuran kişiler ile aynı gereklilikler karşılamaları gerekir. Bu da temelde sosyal ve ekonomik olarak ikamet ettikleri ülke ile bağlarını beyan eden bir vize süreci demektir. Ancak tedavi için ABD’ye gelecek kişilerin ayrıca karşılamaları gereken başka koşullar da bulunur.

Örneğin, ABD’de bulunan bir kişiye ya da akrabaya organ nakli yapılması için ülkeye giriş yapacağınızı beyan ediyorsanız, hem kendi ülkenizden hem de ABD’den alınmış, test edildiğinze ve uygun donör olduğunuza dair tıbbi bir sertifika göstermeniz gerekir.

 

ABD’de tedavi görmek isteyen kişilerin, vize almak için uygun nitelikte olduklarına dair aşağıda listelenmiş gereklilikleri karşılamaları gerekir. Ancak vize için uygun bulunmamanız halinde bu kanıtların dahi size vize verilmesini garanti etmediğini bilmeniz gerekir.

Evraklar:

  • Almak istediğiniz tedavi yönteminin sizin ülkenizde erişilebilir olmadığını ve ancak ABD’deki tesisler altında iyileştirilebilir bir durumunuz olduğunu kanıtlamalısınız.

Bu koşul da ABD Elçiliği Kurul Doktoru (U.S. Embassy Panel Physician) sizi vize görüşmesinden önce muayene edip yukarda belirtilen kriteri karşılayıp karşılamadığı konusunda elçiliği bilgilendirmesi sonucu karşılanır. Bu muayeneyi gerçekleştimek zorunludur.

 

NOT: Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’nin akredite kabul ettiği doktorları ve muayene ücretleri 2016 Ocak itibariyle şu şekildedir:

Doktorlar      İletişim Bilgileri Çalışma Saatleri
Dr.Mehmet Ungan

Dr. Handan Ungan

Atatürk Bulvarı 237/44-45 

Email(s): drungan@doctorun.com

doctorun@doctorun.com

mungan@duzen.com.tr

Monday to Friday: 09:00-19:00

Saturday: 9:00-13:00

Sunday: Closed

 

 

Muayene ücretleri:

Yapılacak İşlem Ücret
Kan testi 25,00 $
Göğüs Röntgeni 45,00 $
Muayene ücreti 100,00 $
Aşı ücretleri hastanın yaşına ve aşı tipine göre 5,00 $ – 200,00 $ arasında değişmektedir.

 

  • Kendi ülkenizdeki bir doktorun hastalığınız hakkındaki teşhisini ve gerekli tedaviyi belirten bir yazı yazması gereklidir.
  • ABD’de tedaviyi gerçekleştirecek doktor(lar) tarafından yazılmış, sizi tedaviye kabul ettiklerini beyan eden ve tedavinin süresine, maddi boyutuna ilişkin bilgilerin yer aldığı bir beyan sunmanız gerekir. Ayrıca hastanın tedavinin ardından ülkesine derhal dönememesi halinde evde tedavi olacağının belirtilmesi gerekir.
  • ABD’de lisanslı bir tıbbi tesisten tedavi için muayene randevunuz olduğuna dair ve tedaviye kabul edildiğinizi belirten bir belge sunmanız gerekir.
  • ABD’de kalacağınız süre boyunca tıbbi tedavinin ve yaşam masraflarının ne şekilde karşılanacağının belirtilmesi ve tüm bu masrafları içerisine alacak maddi gücün beyan edilmesi gerekir.

Bu madde şunları içerir:

  • Son bir yılki tüm hareketleri içeren detaylı bir banka hesap dökümü
  • Herhangi bir yurt dışı seyahat sağlık sigortası bu tip bir tedavi sürecini karşılamayacaktır. Bu kendi ülkenizde ve ABD’de yaptırdığınız sigortaların tümü için geçerlidir.
  • Masraflar ABD’deki bir akraba tarafından karşılanacak ise Form I-134 Affidavit of Support (Destek Taahhüdü Formu) hazırlanmalıdır. Bu belge ile masrafları karşılayacak kişinin son bir yıla ait banka ayrıntılı banka hesap dökümü, sahip olduğu varlıkar, gelir beyanı ve vergi kayıtları belirtilmiş olacaktır. Yakın akraba olmayan kişilerin sağlayacakları maddi yardımlar kabul edilmeyecektir.

 

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN