• Dolar Alış 32.5599TL
  • Dolar Satış 32.4299TL
  • Euro Alış 34.9406TL
  • Euro Satış 34.8011TL

İlyun Bürkev’den Ulusal Egemenliğin 100. Yılında Anlamlı Beste

Türk Milleti’nin iradesini temsil eden TBMM’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği 23 Nisan 1920 yılının ardından 100 yıl geçti. Atatürk tarafından  bu günün çocuk bayramı olarak kutlanmasını ve adının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması ilan edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti ve Devlet Sanatçısı unvanına sahip dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’ın veliahtı olarak nitelendirdiği 11 yaşındaki İlyun Bürkev, koronavirüs günlerinden ilham alarak hazırladığı “Hope for Future” (Geleceğe Umut) bestesini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çaldı.

11 yaşındaki genç piyanist İlyun Bürkev koronavirüs salgınından ilham alarak hazırladığı “Hope for Future” (Geleceğe Umut) bestesini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ilk kez çaldı. Bürkev, “Bu özel günde Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Çocuk Bayramımız’da yarının büyükleri biz çocuklar ve her birinin içinde bir çocuk saklı olan büyüklerimizle bu dünyayı iyileştireceğimizden ve bu zor süreçleri atlatacağımızdan eminim. 23 Nisan sebebiyle İzmir’de vereceğim iki konserin ileri bir tarihe ertelendi. Bu konser yerine kalplerimize ümit dolması için yazdığım ‘Hope for Future’ adlı bestemi sizlere çalacağım. Bayramımızın tüm dünya çocukları ve tüm dünyaya sevgi, barış, mutluluk getirmesi dileğiyle” diye konuştu.

Sanatçı Gülsin Onay ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Bu zor dönemlerde okula gidemeyen çocukları, velileri gösterdikleri başarı ve sabır için tebrik ediyorum. Müzik ve sanat hep yanımızda olsun. Bugünlerde özellikle müziğin iyileştirici ve birleştirici gücü hepimize yardım etsin. Çok yetenekli 11 yaşındaki İlyun Bürkev ‘Geleceğe Umut’ adında çok güzel bir beste yapmış. Birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz. Uzaktan da olsa devam ediyoruz. Ona başarılar dilerken tüm çocukların da bayramını kutluyorum” dedi.

 

 

 

AmerikadaBugun.com

Asil Burak Yürük

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN