• Dolar Alış 32.6170TL
  • Dolar Satış 32.4868TL
  • Euro Alış 34.7398TL
  • Euro Satış 34.6012TL

Wisconsin’de 500 Doz Koronavirüs Aşısını Kullanılamaz Hale Getiren Çalışanın İşine Son Verildi

Wisconsin’in Grafton kentindeki Aurora Tıp Merkezi’nde, yüzlerce doz koronavirüs aşısını saklanması gereken buzluktan bilerek çıkaran bir hastane çalışanı görevden alındı.

Aşıların bozulmaması için 2 ila 7 derece ısıda muhafaza edilmesi gerekirken, hastaneden yapılan açıklamada, her birinde 10 doz aşı bulunan 57 kutunun”yanlışlıka” bir gece boyunca dışarıda unutulduğu belirtildi.

NBC’de yer alan habere göre, olayı araştıran hastane yetkilileri daha sonra bir görevlinin aşı kutularını bilerek buzdolabından çıkardığını itiraf ettiğini duyurdu. Söz konusu hastane personelinin görevine son verildi.

Dışarıda bırakılan Moderna firmasının geliştirdiği Covid-19 aşısının, çözüldükten sonra 12 saat içinde kullanılması gerekiyor. Buzdolabında olması gerekirken bir gece boyunca oda sıcaklığında kalan aşının çoğunu imha etmek zorunda kalan yetkililer halen kullanabilir durumdaki dozları kurtardıklarını aktardı.

UK announces coronavirus vaccine deal with Moderna – POLITICO

Kimliği açıklanmayan hastane personeli hakkında açılan soruşturmaya FBI ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi de müdahil oldu.

ABD’nin 20 milyon kişiyi aşılama hedefine ulaşamadığı haberlerinin gündemde olduğu dönemde 500 dozun üzerinde aşının imha edilmesi, kamuoyunda öfkeye neden oldu.

20 gün sonra Beyaz Saray’ı Joe Biden’a devredecek olan Başkan Donald Trump ve yönetimi sene sonuna kadar 20 milyon kişinin aşılanmasını hedefliyordu. Ülkede şu ana kadar aşı yaptıranların sayısı 2,8 milyon civarında.

En son gelişmeleri takip etmek için Instagram kanalımız: amerikadabugun

SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN